30-03-2023

(FOTO/VIDEO) Božović ugostio ambasadora Turske

Nj.E. Bariš Kalkavan ambasador Turske u Crnoj Gori boravio je danas u zvaničnoj posjeti Budvi i tim povodom upriličen je susret u kabinetu predsjednika Opštine Mila Božovića.


Foto: Portal RTV Budva

Predsjenik Opštine Budva Milo Božović istakao je da je sa ambasadorom razmijenio iskustva i da je današnji sastanak novi vid komunikacije.

"Danas imamo prijateljsku posjetu, ambasadora Turske Nj.E. Bariš Kalkavan je došao sa konkretnim ponudama u lokalnoj upravi i dao predlog oko rješavanja određenih problema koji građani Turske koji rade i žive u Budvi imaju. Kasnije će imati sastanak sa investitorima, prodavcima i građanima Turske. Takođe će im prenijeti naše pohvale ali i zamjerke vezano za njihov boravak i rad u našem gradu. Ambasador je dao novi vid komunikacije, koji do sada nismo imali sa ostalim diplomatskim predstavnicima", istakao je Božović.



"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Budvi. Turska ovdje ima velike investitore i građane Turske koji su naravno ovdje dominantni. Bilo mi je zadovoljstvo da sa predsjednikom Opštine Budva razmijenim mišljenje i iznesemo konkretne predloge oko rješenja određenih problema, i da se upoznamo i zajednički dođemo do bolje komunikacije", istakao je Kalkavan.



Na kraju sastanka učesnici su razmijenili poklone.



D.Č.