03-01-2023

(FOTO/VIDEO) Davidović upozorila na situaciju u Buljarici: Plaža da se očisti od otpada i da se ukloni leš psa

Ekološka aktivistkinja iz Buljarice Marijana Davidović našoj redakciji proslijedila je fotografije sa plaže u tom mjestu na granici budvanske i barske opštine, upozorivši da je na plaži nagomilan medicinski i drugi otpad, a ostavljen i leš psa koji već duže vrijeme niko ne sklanja. Ona je izrazila zabrinutost zbog situacije u Buljarici i apelovala na nadležne institucije da promptno reaguju.


Foto: Marijana Davidović

"Stanje je ovako od 2. decembra prošle godine i svakim danom je sve gore. Najviše ima farmaceutskog otpada, plaža se koristi kao šetalište jer je staza tj. šetalište Buljarica ispunjeno rupama i vodom pa je blato svuda i nemoguće je šetati", kazala je Davidović.



Kako je navela, poslije mjesec dana redovnog apela svim nadležnim službama da se plaža očisti od leševa, raznog farmaceutskog otpada i smeća, ona ponovo pita koja služba je odgovorna za sve što se u Buljarici dešava.

"Kanta Komunalnog preduzeća stoji ovako puna posljednjih mjesec dana i niko od njihovih radnika nije ni prišao šetalištu u Buljarici, a kamoli plaži. Mada plaža je vlasništvo Morskog dobra i njihova je obaveza, imajući u vidu da i oni i Turistička organizacija opštine Budva veoma dobro ubiraju prihode od ove plaže", rekla je Davidović.


Foto: Marijana Davidović

Ona je saopštila da nijedna državna i opštinska institucija suštinski, kako je kazala, ne želi da se bavi problemima u Buljarici, te je apelovala da se ta praksa promijeni i da se donosioci odluka okrenu ka rješavanju problema.