13-10-2022

(FOTO/VIDEO) Održana pres konferencija povodom EP u boksu za žene

Danas je održana svečana pres konferencija u hotelu Splendid povodom početka seniorskog prvenstva Evrope u boksu za žene. Takmičenje će se održati u Budvi od 14. do 22. oktobra u Mediteranskom sportskom centru, a otvaranje šampionata biće upriličeno sjutra sa početkom u 17h.


Foto: Portal RTV Budva

Na konferenciji za medije govorili su: Alexander Klemenko predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Milo Božović, predsjednik Opštine Budva, Susanne Karrlander IBA tehnički delegat prvenstva, Alexandr Egorov EUBC generalni sekretar i Nikola Ružić iz organizacionog odbora i selektor bokserske reprezentacije Crne Gore.

"Nama je čast da smo dobili pravo da organizujemo Evropsko prvenstvo za seniorke za žene i ovo je treća organizacija po redu. Ovo je ozbiljno takmičenje, koje je u programu Olimpijskog takmičenja i svih reprezentacija Evrope", istakao Alexander Klemenko.



Prisutnima se obratio Milo Božović i kazao da je ovo veliki događaj za Opštinu Budva.

"Jako smo srećni što se ovo takmičenje održava u našem gradu i jedno je od većih takmičenja po rangu koje se održava u Budvi. Jako smo zadovoljni sa saradnjom BSCG, a posebno sa predsjednikom. Dodatan motiv je što imamo dvije takmičarke iz našeg grada koje učestvuju na ovom takmičenju i očekujemo najveće rezultate od njih. Imamo Tamaru Radunović, ona je naš stari borac i koja uvijek može da iznenadi i nadamo se njenom uspjehu. Tu je i Bojana Gojković koja je dijamant u boksu i već prepoznata na svjetskom nivou i od nje očekujemo najveći domet", istakao je on.



Susanne Karrlander zahvalila se na datoj prilici da učestvuje na predstojećem takmičenju.

"Zahvalila bih se mojim prijateljima za stolom, koji su mi dali mogućnost da budem dio veoma bitnog takmičenja", istakla je ona.



Alexandr Egorov zahvalio se organizacionom odboru, a posebno Alexanderu Kremenko.

"Želim se prije svega zahvaliti svima u organizacionom odboru, a posebno gospodinu Alexanderu Kremenku koji je predsjednik BSCG i član odbora direktora Evropske konfederacije i takođe gospodinu Milu Božoviću, koji je predsjednik Opštine Budva.



Nikola Ružić kazao je da pred njima veliko takmičenje koje je na najvećem nivou.

"Trenutno imamo osvajačice zlatnih medalja u Olimpijskim igrama, Svjetskim i Evropskim prvenstvima, što nam govori da je ovo jedno takmičenje na najvećem mogućem nivou. Posebno me raduje što mi imamo naše dvije bokserke, kao što smo pomenuli i siguran sam da su one maksimalno spremne i motivisane", zaključio je Ružić.



Podsjećamo da će večeras biti održan tehnički sastanak i žrijeb, dok će sjutra u 17h u Mediteranskom sportskom centru početi svečano otvaranje nakon kojeg odmah kreću prve borbe šampionata.




D.Č.