09-11-2022

(FOTO/VIDEO) Otvoren trodnevni Sajam knjiga u SMŠ Danilo Kiš

U holu Srednje mješovite škole „Danilo Kiš” danas je otvoren Sajam knjiga koji organizuju profesorice Aktiva Crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, njihove kolege i učenici.


Sajam knjiga, Foto: portal RTV Budva

Profesorica CSBH jezika Milica Vuković u pozdravnoj riječi podsjetila je da škola orgnanizuje Sajam drugu godinu zaredom, te se nada da će i ovogodišnje izdanje biti interesantno.

"Ovdje na stolovima koje zovemo štandovi su knjige koje su donijeli učenici i profesori naše škole. Njih ćete moći da uzmete pod uslovom da ste donijeli svoju knjigu koju želite da donirate i poklonite nekom drugom. Dakle, danas i sjutra teći će razmjena knjiga između vas, a za petak će biti ostavljena mogućnost da po vrlo povoljnoj cijeni od jedan euro kupite knjigu koju želite", istakla je Vuković.



U okviru Sajma knjiga, kako je dodala, biće organizovani i programi i gostovanja.


Detalj sa otvaranja, Foto: portal RTV Budva

"Danas u 17 časova u amfiteatru biće predstavljen književni rad našeg profesora i kolege Dragana Radulovića. Sjutra ćemo imati promociju poetske zbirke učenika iz Plava, Ivana Mitrovića. On će biti tu sa svojom mentoricom i drugarima i mi ćemo pričati o njegovoj pjesničkoj zbirci "Otvorena vrata". U petak ćete imati priliku da čujete nešto o stvaralaštvu našeg uvaženog profesora, kolege i direktora Krsta Vukovića. Tri dana, tri knjieževna programa... Svi ste pozvani da dođete", kazala je profesorica, koja je svoje izlaganje zaključila kratkim osvrtom na krizu čitalaštva, pojavi koja je danas, kako je ocijenila, široko rasprostranjena.


Lajtmotivi, Foto: portal RTV Budva

Tri učenice budvanske srednje škole koje imaju afinitete prema pisanju, u sklopu otvaranja Sajma čitale su svoje pjesme i priče.


Nadežda Kabarova, Foto: portal RTV Budva


Jovana Gavrilović, Foto: portal RTV Budva

Učenica trećeg razreda Fatma Matović predstavila se pjesmom "Najdraži pjesnik", Nadežda Kabarova, koja takođe pohađa treći razred, recitovala je pjesmu "Hopeful", a maturantkinja Jovana Gavrilović prisutnima je pročitala priču "Mjesec".



Podsjetimo, Sajam knjiga na programu je do petka, 11. novembra.



M.S.