21-11-2023

(FOTO/VIDEO) Promovisana zbirka poezije *o trenutku. u trenucima.* autora Milana Stanišića

U okviru programa kojim Narodna biblioteka Budve obilježava Dan opštine Budva u holu Akademije znanja predstavljena je novoobjavljena zbirka poezije "o trenutku. u trenucima." autora Milana Stanišića.

(FOTO/VIDEO) Promovisana zbirka poezije *o trenutku. u trenucima.* autora Milana Stanišića | Radio Televizija Budva

Foto: Nikola Todorović

Knjigu je objavila Narodna biblioteka Budve.O poetskom prvijencu Stanišića govorile su recenzentkinja i urednica knjige mr Natalija Đaletić, autor, te u ime izdavača Stanka Stanojević.

Milan Stanišić rođen je u Beogradu 1994. godine, a pjesme piše od 2013. Literarne zapise objavljuje na blogu "O trenutku. u trenucima" gdje su kroz prozne i poetske tekstove zastupljeni i drugi, mahom neafirmisani, autori mlađe generacije. Voli rokenrol, i u poeziji i u životu. Vjeruje da čitav kosmos može stati u nekoliko riječi. Ali pravih... Brz način života kojem smo se danas masovno upodobili smatra opterećujućim i suvišnim. Iskreni je optimista, iako ne voli previše da prodaje vedrinu. Sluša Morisija nakon ponoći i muzika ga inspiriše da uzme olovku i papir.

Mr Natalija Đaletić tekst recenzije započinje riječima: "Pjesme Milana Stanišića u zbirci o trenutku. u trenucima čitala sam kao zgusnute lirske monologe. Jezik pročišćen od semantičkih viškova čitaocu donosi jezgrovitu pjesničku sliku. Milanova poezija je poezija introspekcije i refleksije u kojoj dominiraju motivi otuđenja, usamljenosti i razorne tjeskobe."