05-09-2022

(FOTO/VIDEO) Prvi školski dan u SMŠ „Danilo Kiš“, Vuković: Ovo je 45 godina rada i postojanja ove škole

Danas je svečani dan za sve učenike širom Crne Gore, a veliki događaj bio je i za naše srednjoškolce u JUSMŠ „Danilo Kiš“ gdje se 218 đaka upisalo. Riječ dobrodošlice imao je direktor škole Krsto Vuković.


Foto: Portal RTV Budva

Svečanost se održala u školskom amfiteatru, a himna je bila uvod u pozdravne riječi.

Vrijeme je da se krene sa školskom godinom, a ovo je 45 godina postojanja i rada Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“, kazao je direktor škole Krsto Vuković.

"Stigli smo do 5. septembra i vrijeme je da se krene sa novom školskom godinom. Ovo je 45. godina postojanja i rada Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“. Kroz ovu školu su prošle mnoge generacije, mnogi mladi ljudi kojima smo pružili dosta znanja i koji su ovladali brojnim vještinama. Slično očekujemo za nove generacije i da pored toga imate i prijatna sjećanja na školske dane, da imate dosta razloga da evocirate lijepe uspomene i da kad se god izgovori ime ove škole da sa radošću tome pristupate. Nadamo se da ćemo nastaviti taj trend rasta broja učenika u našoj školi i da će svoju budućnost vezati bas ovdje. Takođe, nadamo se da će odavde nastavljati svoje obrazovanje ili će se usmjeravati konkretnim radnim zadacima", kazao je Vuković.



Uspješan polazak u školu poželjela je i zamjenica direktora, Nevenka Vlačić.

"Želim da se u našoj školi osjećate uvijek kao kod svoje kuće i da se ponašate na takav način. Da pokušate da ponesete što više znanja, lijepih uspomena i trenutaka. Ovo će biti četiri godine najljepšeg života, a za četiri godine na ovom istom mjestu ćemo vas ispraćati kao punoljetne ljude koji koračaju ka nekoj novoj stepenici života, a ova je za vas sada veoma bitna", kazala je Vlačić.





Ekipa našeg portala želi srećan početak školske godine svim učenicima širom Crne Gore.



D.Č.