03-06-2023

(FOTO/VIDEO) Velika posjećenost prve večeri „Ceremonije otvaranja sezone” u Budvi: Novi i moderan način ulaska u turističku sezonu

Spektakularna revija brenda Amato Couture, uzbidljivi performansi u okviru Fusion Fashion Cabaret-a i izložba umjetničkih fotografija „Vanishing Tribes of the Omo“ na pravi način su obilježili prvo veče “Ceremonije otvaranja sezone” i stvorili nezaboravne uspomene kod mnogobrojnih posjetilaca. Zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu, izrazili su organizatori ispred Turističke organizacije opštine Budva.


Foto: Mediabiro

“TO opštine Budva drugu godinu zaredom organizuje “Ceremoniju otvaranja turističke sezone”, a moramo reći da je ovo sve urađeno na inicijativu predsjednika Opštine Budva Mila Božovića. Trg ispred Starog grada je bio pun kako turistima, tako i lokalcima. Mislim da je ovo jedan novi i moderan način otvaranja turističke sezone i da na ovaj način imamo neku tendenciju da privučemo što više turista u Budvu i u ovim mjesecima prije samog špica sezone,” kazala je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.



Da su se ove tendencije pokazale uspješnim govore podaci TO Budva da na teritoriji budvanske rivijere trenutno boravi oko 17,5 hiljada gostiju. Sinoćna manifestacija je pokazala da nakon ovako uspješne predsezone, Budva spremno ulazi i u glavnu turističku sezonu.

Publika je tokom prve večeri imala priliku da se upozna sa domorodačkim plemenima kroz izložbu “Vanishing Tribes of the Omo“ autorke Đovane Arjafare, ali i uživa u pjevačkom i plesnom talentu performera iz Fusion Fashion Cabaret-a.



Centralni događaj prve večeri bila je revija Amato Couture koja je Budvu pretvorila u centar visoke mode. Slavni dizajner Furne One izrazio je zahvalnost što je imao priliku da sarađuje sa TO Budva i crnogorskoj publici prezentuje svoju glamuroznu kolekciju.


Foto: Mediabiro

“Zaista sam počastvovan što sam imao priliku da organizujem reviju ovdje, jer sam čuo da je ovo jedna od najvećih manifestacija u Crnoj Gori. Kada sam stigao, bio sam fasciniran pejzažom, pogledom i prirodom. Kombinacija mora i planina je spektakularna,” kazao je One.



Istakao je da je Budva veoma inspirativna, jer kao dizajner voli da prikuplja ideje iz arhitekture, muzike i slika, te da ih pretoči u vlastitu priču kroz modne kolekcije. Otkrio je koju priču je želio da ispriča sa sinoć prezentovanom kolekcijom.



“Sve se vrti oko religije, borbe dobra i zla i svega onoga u šta vjerujete. Revija govori o duhovnosti i religiji. Inspiraciju sam pronašao tokom posljednjeg putovanja u Portugal i Italiju,” otkio je cijenjeni dizajner.


Foto: Mediabiro

Nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa zabava se do kasnih večernjih sati nastavila u tvrđavi Mogren, gdje su ovaj autentični objekat ispunili zvuci elektronske muzike. Publiku je zagrijao Nikolа Vemić, DJ koji stiže iz Beograda i pokriva širok spektar soul, džez i disko muzike, ljubiteljima hausa predstavio se švajcarski producent i DJ – Laolu, dok je veče finiširao back-to-back nastup finaliste svjetskog takmičenja na Ibici DJ-a Popi Divine i lokalnog DJ-a Burkakke.



Sjajan provod i slavljenje turizma u Budvi se nastavlja danas sa bogatim muzičkim programom koji će startovati na Trgu slikara od 21h, najavili su iz TO Budva.

“Nastupiće Ksenija Sidorova i Miloš Karadaglić, a kasnije i operski trio iz Italije, Il Volo. Za after-party nas takođe očekuje žurka na tvrđavi Mogren sa početkom od 22h,” najavila je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.


Izvor: Mediabiro