02-09-2022

(FOTO) Vukićević: Šta je prosvjetare dočekalo nakon 10 godina čekanja sami prosudite

Ruinirani zidovi i plafoni, podignut parket, nedovršeni podovi kao i brojna druga oštećenja neprijatni su prizori koji su dočekali prosvjetne radnike Budve koji su nakon višedecinijskog čekanja konačno dobili ključeve svojih stambenih jedinica. Gorak je ukus ove radosti čemu svjedoči i predsjednica Sindikalne organizacije OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" Marija Vukićević koja je na svom facebook profilu prikazala realno stanje u stanovima zgrade prosvjetara.


Foto: privatna arhiva

"Dan nakon što smo dobili (čitaj- otkrili) svoje ključeve, ne mogu a da vam se prvo ne zahvalim za ogromnoj podršci koju ste nam pružili i što je većina uspjela da shvati problem prosječnog prosvjetnog radnika podstanara Budve na pravi način. Oni koji nijesu, ne želim im ni da razumiju niti dožive ikad tu vrstu realnosti.



U međuvremenu, oni koji su dobili ključeve i pošli ka stanovima, izlaze...neki nasmijani...neki na ivici suza ili su prešli i tu ivicu. Šta ih je dočekalo nakon 10 godina čekanja sami prosudite. Slike su vam date u prilogu. I recite nam gdje je ovdje bio nadzor? Neka nam objasni neko ko je stručnjak, a imam ih i u porodici, o čemu se ovdje radi? Kako je čovjeku kome je stan bio do juče sređen i očišćen, a danas nailazi na ovo? Hoće li ko odgovarati?




Da stvar bude gora, oni kojima se ovo desilo, jako su lošeg zdravstvenog stanja i ne znam kako su sačuvali pamet posle svega.
I dobismo ključeve...struju još ne...ali zahvalni smo. Bar smo u svome i plaćaćemo svoje.




P.S. Svaka mašina za isušivanje zidova od vlage je dobrodošla", napisala je Vukićević.

Podsjetimo, 30. avgusta ministar prosvjete Miomir Vojinović uručio je ključeve prosvjetnim radnicima iz Budve koji su podstanari, a ključeve stanova dobila su 74 budvanska prosvjetara.