22-11-2022

(FOTO+VIDEO) Opštinska delegacija položila vijence povodom Dana oslobođenja

Delegacija Opštine Budva predvođena predsjednikom SO Budva Nikolom Jovanovićem položila je vijence povodom Dana oslobođenja na spomenik ispred Starog grada, kao i na spomenike u Bečićima, Svetom Stefanu i Petrovcu.

(FOTO+VIDEO) Opštinska delegacija položila vijence povodom Dana oslobođenja | Radio Televizija Budva

Ovom prilikom Jovanović je građanima Budve čestitao Dan opštine Budva i Dan oslobođenja koji se kako je istakao obilježavju u čast svim onim borcima koji su svoje živote dali kako bi mi danas živjeli u slobodnom i propsperitetnom društvu.



"Delegacija opštine Budva položila je vijence na spomenike palim borcima, a danas nas očekuje i svečana sjednica, kada ćemo na svečani način obilježiti Dan opštine i ugostiti brojne delegacije iz gradova pobratima, ali i delegacije drugih opština", kazao je Jovanović.





On je podsjetio da su od strane fašističkih okupatora na mjestu spomenika u Bečićima stradali rodoljubi, a na ovaj način odata je počast njihovim sjenama.



"Takođe želim da podsjetim da je Opština Budva prošlih godina pristupila uređenju ovog lokaliteta, izvršila obnavaljanje spomenika i on se danas nalazi na ovom mjestu kako bi svjedočio žrtvi svih onih koje su svoje živote dali da bi generacije koje su došle nakon njih uživale u benefitima današnjeg društva", zaključio je Jovanović.





Opštinska delegacija vijence je položila i u Svetom Stefanu i Petrovcu.