18-04-2021

Franeta: Apsolutna podrška Mladenu Mikijelju

Predsjednik budvanskog odbora Prave Crne Gore, Aleksandar Franeta pružio je apsolutnu podršku Mladenu Mikijelju, direktoru Morskog dobra, povodom njegovog jučerašnjeg gostovanja na TV Prva u kojem je kazao više pojedinosti o zatečenom stanju u tom javnom preduzeću.


Foto: Prava Budva

Franeta podsjeća da je Mikijelj u emisiji "Slobodna zona" otkrio da je bivša DPS vlast dala u zakup Luku Budva za 25.000 evra godišnje i to u prvom ugovoru koji je sklopljen 2002. godine.

Citirajući direktora Morskog dobra, on ističe da je privatna firma platila 25.000 evra za godinu dana za zakup, a te godine samo jedan vez je toliko koštao. Kasnije je, navodezao se on, iznos povećan na 150.000 evra, a privatna firma povezana sa DPS-om, nije ispunila uslove iz ugovora, ali on nije raskinut.

"Zakupac Luke Budva godišnje u džep stavlja oko 25 miliona evra, a zakup plaća svega 150.000 evra", podsjetio je Franeta pozivajući se na Mikijeljeve tvrdnje.

To je, dodaje on, "skoro pola milijarde u nečiji džep i to sve na štetu građana Budve".

"Prava Budva vjerujući u navedene tvrdnje ovim putem daje punu podršku Mladenu Mikijelju i novom rukovodstvu Morskog dobra. Nekome sigurno ne odgovara što se na čelu Morskog dobra nalazi čovjek koji ima podršku naroda i svih građana. Na čelu Crne Gore i Budve konačno su došli čvrsti i čestiti ljudi, a ne marionete kojima je bio cilj samo sopstveni interes i "burazerska" kombinacija. Ovo je neka nova ispravna Njegoševa Crna Gora na koju se morate naviknuti", zaključuje Franeta.

M.S.