12-08-2020

Franeta: DPS je i na predaji liste pratilo obezbjeđenje

"Tipično je za budvanski DPS da se okuraže tek kada ih predvodi prvo uvo Crne Gore, jer se osjećaju sigurno da u grupi prošetaju isključivo dok ih čuva 200 uniformisanih i bar još dva puta više policajaca u civilu. Inače ih već par mjeseci ne možemo vidjeti nigdje, sem na „Slovenskoj plaži", kazao je Željko Franeta, kandidat za odbornika sa liste “ Dragan Krapović – Budva je naša nacija – Demokrate – Demokratska Crna Gora”, reagujući na saopštenje OO DPS Budva.



Za razliku od njih, kako je Franeta naglasio, Mijomir Pejović je svakog jutra ispred vrata Opštine Budva, gdje doziva Nikolu Divanovića i ostale „otpisane“ da izađu, obrate se sugrađanima i zaustave ih lično da uđu u zgradu Opštine, koja uzgred, kako kaže, nije ni Nikole Divanovića, ni Petra Ivkovića, već svih građana Budve.

"Umjesto da izađe i suoči se sa realnošću, Divanović nam je poslao mojkovačku i kolašinsku DPS gerilu, rođake i kumove premijera, da se obračunavaju sa građanima. Ne samo to, već DPS ne smije da pošalje nikoga da pred građanima lokalnog javnog emitera RTV Budve brani svoje stavove, principe i ideje, pa tako nisu delegirali nikoga sinoć da na Okruglom stolu ukrste argumente sa Mijomirom Pejovićem, koji se nažalost uzalud nadao njihovom dolasku", ističe u saopštenju.

Dalje, kako dodaje, Mijomir Pejović nema problema da kao slobodan građanin prošeta ulicama svog rodnog grada, pozdravi se i javi sugrađanima.

"Nisu mu zatvorena vrata restorana i kafića u Budvi; ne jure ga vilama seljani sa grbaljskih (Bigova) i paštrovskih laza; ne prati ga obezbjeđenje kada ide da baci smeće ili ode do trafike. Iz nekog razloga je to tako, a definitvno nije zato što je Mijomir loš, a vi dobri ljudi. Ali dosta o DPS kuraži, o tome je sve rečeno najbrutalnijom zloupotrebom institucija poslijednjih mjeseci, jednakom po intezitetu i poslijedicama onima u najrigidnijim totalitarnim režimima", kazao je Franeta.

Dok je DPS, kako kaže, kopao po arhivama njegovih rodjaka i prijatelja preskočili su fioke u kojima kupe prašinu optužnice protiv članova iz opštinskog odbora koji se, kako navodi, mogu nazivati po aferama: Akvapark, WTE,Hotel Avala, Košljun, Stadion itd.

"I da ne zaboravimo da se Gugi vratio starom jatu; Lazar i tata Ljubo su takođe opet „u igri“; Suzana Pribilović se aktivirala iz čiste zahvalnosti zbog mjesta na poslaničkoj listi na koju je smjestilo prvo uvo Crne Gore, a uskoro se ekipi pridružuje i Miloš Marović, kome je naše pravosuđe omogućilo da se nakon „hlađenja“ vrati na mjesto zločina i pokuša da ponovo organizuje kriminalnu grupu po uzoru na svog oca. Raduje nas što se ekipi pridružio dojučerašnji ljuti protivnik, Stevan Cane Džaković", ističe Franeta, dodajući da su to stvari koje jedino uočavaju kod budvanskog DPS-a ovih dana.

"Niti vizije, niti programa, niti rješenja, a ponajmanje hrabrosti. Iz straha se ekipa ponovo formira. Ali džabe, Budva više nije talac svih nabrojanih opskurnih likova naše realnosti, građani su se oslobodili tih lanaca I okova kumovsko bratstveničkih kružoka koji su sada već daleko od nas. Na kraju da citiramo vašeg vođu, prvo uvo Crne Gore: „Budvu ćemo riješiti za 5 minuta“. Ali ne onako kako je on to riješio, već civilizovano, ponosno, demokratski. Hemijskom olovkom će građani podržati parlamentarnu i lokalnu listu Demokrata i dati šansu neukaljanim, mladim i hrabrim ljudima. A vi ćete poslije 30. avgusta nazad kod tate Ljuba, na rakiju, balote i Zadrugu", poručio je Franeta.