30-10-2020

Franeta: Najoštrije osuđujemo postupak odbornice Ivanović

Nakon što je Crnu Goru jutros pogodila vijest o smrti mitropolita Amfilohija, uz ogromnu tugu i žaljenje koji su prisutni na svakom koraku, pojavila su se određena razmišljanja i ponašanja koja su neshvatljiva umu ljudskom i razumu čovjeka, saopšteno je iz Prave Budve.

Franeta: Najoštrije osuđujemo postupak odbornice Ivanović | Radio Televizija Budva

Reagovanje IO Prave Budve, koje potpisuje predsjednik Aleksandar Franeta, prenosimo u cjelosti:

Kao sramnu reakciju na ovaj tužni dan, između ostalih, imala je i odbornica Andjela Ivanović, koja je uz određenu dozu likovanja dodala komentar "osvježilo je". Ovakav postupak dobija na značaju i mora se podići na viši nivo obzirom da je g-đa Ivanović član lokalnih organa i predstavnik određenog broja gradjana. Sigurni smo da i taj ne veliki broj glasača osuđuje ovakvo ponašanje. Prava Budva se zalaže za utvrđivanje kodeksa ponašanja kod zvaničnika bilo kog nivoa vlasti kako bi se ubuduće ovakva skretanja sa normalnog i ljudskog nivoa ponašanja mogla sankcionisati.

Nema religije, vjere i vjerovanja u univerzumu koja nas uče ili propovijedaju mržnju među ljudima. U šta god da vjeruje i gdje god da pripada, a to je sada manje bitno, najveća sankcija gdj-i Ivanović biće sàmo nedjelo koje je uradila i vjerujemo da će na to sama sebe podsjećati svakodnevno. Biće potrebno dosta snage živjeti u spoznaji da je likovala zbog tuđe smrti. Ne treba spominjati koliko je ljudskih duša povrijedila svojim neljudskim gestom.

Još jednom, najoštrije osuđujemo ovakav postupak pomenute odbornice i kao svaki put u prošlosti, Prava Budva i sada poziva na ljudsku toleranciju, dostojanstveno ponašanje i izdizanje iz blata nemorala u koje smo uvučeni posljednje tri decenije.