08-08-2022

Franeta: Neprihvatljive ucjene Ukrajinske grupe "Kalush Orchestra", ukoliko imaju nešto protiv Ruskinje Nine Kraviz ne moraju ni da učestvuju na festivalu

Prava Crna Gora - Prava Budva mora da se oglasi povodom uslova koje Ukrajinska grupa "Kalush Orchestra" koja je pobjedila na Evroviziji, vjerovatno ne zato što je izvodila najkvalitetniju pjesmu, već zbog trenutne političke situacije u Evropi, pokušava da nametne Sea Dance festivalu, saopštio je predsjednik odbora Prave Crne Gore Budva Aleksandar Franeta.

Franeta: Neprihvatljive ucjene Ukrajinske grupe

Foto: Prava Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Što se Prave Budve tiče, na Sea Dance su dobrodošli izvođači iz svih zemalja, pa tako i iz Rusije. Ako "Kalush Orchestra" ima nešto protiv ruske DJ-ice Nine Kraviz, ne mora ni da dolazi u Crnu Goru. Nina Kraviz će nastupiti kao i svi drugi pozvani izvođači.

Iako se saosjećamo sa svim žrtvama u ukrajinskom ratu, mislimo da mi nismo dužni da trpimo posledice i razne vrste ucjenjivanja od strane raznih ukrajinskih muzičara, komedijaša, a i ponekih političara. Opšte je poznato da je Crnogorski narod kroz čitavu svoju istoriju bio naklonjen svome velikom prijatelju i savezniku Rusiji.

Sadašnji sukob u Ukrajini po našem mišljenju treba da riješe, ako je ikako moguće na obostrano zadovoljstvo Rusija i Ukrajina, a ne ni jedna druga zemlja, a pogotovo ne kroz razne vrste ucjenjivanja od strane Ukrajinskih muzičara političara itd.