07-02-2021

Franeta: Poštovana doktorko Zekić finis coronat opus!

"Moramo se složiti sa Vašom konstatacijom o liječenju naših sugrađana, jednim dijelom sigurno i članova Prave Crne Gore - Prave Budva, naročito imajući u vidu rast njihovog broja u gradu, ali to ne bi smjelo da bude argument ni u jednom trenutku Vašeg obraćanja javnosti. Naročito ako uzmemo u obzir zakletvu koju ste dali ulaskom u svijet medicine", kazao je predsjednik Prave Budva, Aleksandar Franeta, u odgovoru na jučerašnje saopštenje dr Marije Zekić.


Foto: Prava Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Odgovorima koje dajete, u nedostatku činjenica, a istovremeno pritisnuti obiljem dokaznog materijala iz ne tako davne 2006. godine, očigledno ne možete zaustaviti još dublji pad i diskreditaciju kako sebe, tako i Vaše profesije. Jedino iz pijeteta prema Vašoj profesiji, a kako bismo taj pad zaustavili, ovim saopštenjem završavamo našu dalju polemiku.

Na kraju, još jednom ćemo podsjetiti na neosporne činjenice. Istina je da ste napustili Narodnu stranku, što nikako ne može biti za osudu da nije bilo praćeno javnim ponižavanjem dotadašnjih stranačkih kolega. Istina je da ste prešli u programski suprotnu partiju - DPS, što svakako ne može biti predmet osude da pritom niste dali saopštenje u kojem nipodaštavate svoju matičnu stranku i dotadašnje kolege, a veličate, danas već znamo, kriminalnu grupaciju. Istina je da ovih dana napuštate poraženi DPS, gdje ni to u osnovi ne mora biti za osudu, ali zbog Vaših motiva da to učinite smatrali smo neophodnim da javnost, a i Vas, posjetimo na Vaš dosadašnji politički i profesionalni uradak.

Na kraju, našim sugrađanima ostavljamo da procijene moralnost i čojstvo, kao i društvenu prihvatljivost ovakvih poteza.

Poštovana doktorko, kao što smo na početku kazali ovim saopštenjem završavamo našu dalju polemiku. Finis coronat opus (konac djelo krasi).