03-03-2020

Fudbal: Sportingovi dječaci osvojili treće mjesto na "Mimoza kupu"

Dječaci iz škole fudbala "Sporting" iz Budve bili su uspješni na međunarodnom "Mimoza Polino Kupu 2020" gdje su u konkurenciji 12 ekipa desetogodišnjaka zaslužili treću poziciju. Prvo mjesto pripalo je "Gaučosima" iz Čačka koji su bili bolji od podgoričke "Zlatne lopte". Takmičenje je održano u balonu u Meljinama od 21. do 23. februara.

Fudbal: Sportingovi dječaci osvojili treće mjesto na

Foto: Mirko Fabris

Do visokog plasmana dječaci iz Budve došli su pobjedom nad "Starim Aerodromom 1". U regularnom dijelu bilo je 1:1, a mladi fudbaleri iz našeg grada slavili su nakon boljeg izvođenja penala.

Trener "Sportinga" Mirko Fabris, u razgovoru za portal RTV Budva istakao je da je zadovoljan postignutim učinkom, uz konstataciju šta bi trebalo učiniti kako bi razvoj fudbala u našem gradu dostigao pun potencijal.

"Što se tiče mladih snaga, Budva zaista ima čime da se pohvali. Ali da bi njihov talenat došao do vrhunca moramo da imamo naš klub u Budvi, od škole fudbala do prvog tima, i da, pored djece koja sada igraju , preostalu našu djecu vratimo u svoj grad, kako bi igrali pred svojom publikom, a ne u gradovima u okruženju" , kazao je Fabris dodajući da su u starijim uzrasnim kategorijama njihovi polaznici prinuđeni da šansu na višem nivou traže u drugim sredinama

Škola fudbala "Sporting" osnovana je 2004. godine, a pored ostalih pohađali su je i sadašnji golman "Barselone B" Lazar Carević i Ognjen Bakić, igrač slovenačke "Olimpije" koji je rođeni brat seniorskog reprezentativca Crne Gore Marka Bakića.

Među prvim trenerima bili su Stanko Dumnić, Miodrag Čučka i Dejan Radanović, dok danas sa 160 djece, uzrasta od pet do 12 godina, pored Fabrisa, rade Mišo Vukoje, Vladimir Slović i Aleksandar Novaković.

M.S.