11-01-2022

Fudbaleri Petrovca počeli pripreme za drugi dio sezone

Fudbaleri Petrovca započeli su pripreme za proljećni dio sezone. Prvi dio priprema biće održan pod Malim brdom i u Budvi, a krajem mjeseca ekipa će otputovati za Tursku gdje izabranike Vladimira Jankovića očekuje nekoliko kontrolnih mečeva.


Printscreen: TV Budva

Na početku aktuelne takmičarske sezone u Petrovcu su kao primarni cilj istakli stabilizaciju kluba, a kada je učinak ekipe u pitanju želja je bila sredina tabele. To se i ostvarilo pa su „nebesko-plavi“ pauzu između dvije polusezone dočekali kao četvtrti tim domaćeg šampionata.

Nakon novogodišnjeg odmora, uslijedile su prireme za predstojeće takmičarske izazove, a kako je za "Polis" kazao šef stručnog štaba Vladimir Janković, prvi dani predviđeni su za testiranje funkcionalnih sposobnosti igrača.

"Juče i danas fokus je na prikupljanju svih relevantnih podataka koji će nam poslužiti za adekvatno opterećivanje igrača tokom ovog pripremnog perioda. Baza priprema za prve tri nedjelje je u Petrovcu i Budva, a 31. januara je predviđen odlazak u Bodrum. Po tom programu bismo 12. odigrali posljednju utakmicu, koja bi trebalo da bude generalna proba pred start prvenstva", rekao je on.


Janković, Foto: Lazar Šoljaga

„Nebesko-plavi“ tabor nedavno je napustio napadač Aleksandar Vujačić, koji je prešao u barski Mornar, a iz kluba je otišao i golman Ljubomir Đurović. Trener Janković ističe Petrovac planira da angažuje nekoliko novih fudbalera.

"Planiramo pojačanja na poziciji golmana. Imamo još možda dvije pozicije da popunimo - špica i veznog igrača, tako da bi to bilo praktično sve za ovaj prelazni rok. Eventualno, ako se pojavi baš kvalitetno pojačanje koje bi predstavljalo benefit za nas u ovom trenutku, može da dođe u obzir.

Tim sa stadiona pod Malim brdom trenutno ima i prvog strijelca domaćeg šampionata Marka Miličkovića koji je postigao 10 golova. Dobar posao u napadu uradio je i Adnan Bašić. Bosansko-hercegovački internacionalac istakao se sa osam pogodaka.

"Ostvarili smo dobar rezultat u prvoj polusezoni. Dolaskom novog trenera ekipa je podigla nivo igre, odgovorniji smo i spremniji. Nadam se da ćemo izboriti Evropu", opštimističan je 25-ogodišnji fudbaler.


"Desetka" Petrovca, Foto: Lazar Šoljaga

U narednoj polusezoni član ekipe će najvjerovatnije i dalje biti odlični vezista Zaim Divanović. Očekuje se da mladi repezentativac Crne Gore uskoro potpiše ugovor sa bjeloruskim Šahtjorom, te da će nastupati za Petrovac do kraja sezone.

Sredinu neće mijenjati ni trener Janković, uprkos interesovanju pojedinih klubova iz našeg regiona. Strateg „nebesko-plavih“ je naglasio da je zadovoljan pod Malim brdom, da sve funkcioniše na dobrom nivou, te da je fokus na postizanju što boljeg rezultata u nastavku sezone.

Podsjetimo, u prvom dijelu sezone Petrovac je sakupio 30 bodova, dva manje od Budućnosti, a tri od Dečića. Jesenji prvak Sutjeska ubjedljivo vodi na tabeli sa 41 osvojenim bodom.

Najbolju partiju u jesenjem dijelu Petrovčani su pružili upravo protiv lidera šampionata i na svom terenu 1. decembra prošle godine ubjedljivo slavili sa 3:0.

https://www.rtvbudva.me/vijesti/petrovac-nadigrao-jesenjeg-prvaka/50611

Pozicija broj pet pripada Iskri koja ima bod manje od Petrovca, šesti je Mornar, a sedmi Rudar.

U zoni baraža su Jezero i Podgorica, dok je Zeta na posljednjem mjestu.


M.S.