18-10-2021

Gačević, Liješević, Đinović i Smolović u četvrtfinalu

Na Evropskom prvenstvu u boksu za mlade koje se po drugi put održava u Budvi reprezentativci Crne Gore danas su upisali maksimalne četiri pobjede obezbijedivši plasman u četvrtfinale.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Kada su naši borci u pitanju, Luka Gačević je danas u sesiji od 15 sati prvi imao meč.

On je u kategoriji do 60 kilograma jednoglasnom odlukom sudija u osmini finala savladao Finca Dimitrija Kataju.


Gačević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Spremao sam se dugo za ovo prvenstvo. Nadam se da ću doći do medalje, poželjno bi bilo zlatne", poručio je Gačević.

Nakon njega, u ring je ušao Damjan Liješević koji je u kategoriji do 67 kilograma pobijedio slovačkog reprezentativca Adolfa Staneka, a arbitri su takođe bili jednoglasni u odluci.

Sa svojim reprezentativnim kolegom iste ambicije dijeli i talentovani Budvanin.


Liješević, Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Zadovoljan sam kako sam radio, ali osjećam da sam mogao bolje. Uspio sam da svojim tempom i spremnošću savladam protivnika. Očekujem da ću da radim još bolje nego na ovom meču i da ću donijeti zlato svojoj državi", kazao je Liješević.

Đinović i Smolović za "4/4"

U drugoj, večerašnjoj sesiji nastupio je Tomislav Đinović (kategorija do 57 kilograma) donijevši Crnoj Gori i treću pobjedu. Đinović je porazio poljskog boksera Marsela Materlu sudijskom odlukom 4:1.

Mladi Bjelopoljac Đorđe Smolović trijumfom potiv Izraelca Udaia Sulejmana zaokružio je uspješan dan za naše boksere. On je imao meč u kategoriji do 71 kilogram. Arbitri su takođe presudili kao u meču Smolovića.

Reprezentativac Marko Mijović u subotu je eliminisan od holandskog borca Paverta van de Korija.

Boksere koji su prošli dalje naredni izazovi očekuju prekosjutra, kada će pokušati da obezbjede medalje.

U sali Mediteranskog sportskog centra sjutra je na programu meč Bojane Gojković, a njena protivnica biće bokserka iz Španije, Najara Arojo Rodrigez.

Očekivanja od EP velika, BSCG želi organizaciju šampionata svijeta

Čelnici Bokserskog saveza Crne Gore sumirali su utiske o dosadašnjem toku šampionata. Sa organizacionog aspekta sve ide po planu, a očekuje se i uspjeh talentovanih boksera iz naše zemlje.

"Ove godine došlo je duplo više boksera, jer je prošle godine bio totalni lokdaun u Evropi i onda su se svi plašili. Kada su vidjeli kako je prošli šampionat organizovan bili su oduševljeni i odlučili su da dođu", kazao je predsjednik BSCG Aleksandar Klemenko.

Kako je rekao, crnogorski savez se kandidovao i za organizaciju Svjetskog prvenstva, koje je na programu sljedeće godine.

"Takmičimo se sa ozbiljnim državama, poput Španije i Uzbekistana. Ne znamo hoćemo li dobiti domaćinstvo, potrudićemo se", naglasio je on.

Direktor našeg Saveza Nikola Sjekloća očekuje dobar nastup boksera iz Crne Gore.

"Na prošlom prvenstvu visoko smo postavili ljestvicu. Ako Bog da da ostvarimo rezultat kao tada, a nadamo se čak i boljem rezultatu", rekao je on.

Prvenstvo Evrope za mlade na programu je do 24. oktobra.


M.S.