03-08-2019

Gejtsovi na odmoru u Crnoj Gori, obišli i Sveti Stefan

Američki milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa suprugom Melindom i troje djece boravio je proteklih nekoliko dana u našoj zemlji, uglavnom na Crnogorskom primorju.

Gejtsovi na odmoru u Crnoj Gori, obišli i Sveti Stefan | Radio Televizija Budva

Gejts je, sa bogatstvom od 96 milijardi dolara, drugi najbogatiji čovjek na svijetu.

Porodica američkog magnata u Crnu Goru je uplovila luksuznom jahtom “Lady S” koja je bila usidrena ispred Kotora i Risna do 28. jula, nakon čega su se Gejtsovi uputili na Sveti Stefan, a potom i u Porto Montenegro, odakle su isplovili u četvrtak.

Kako saznaje Pobjeda, Gejts je u srijedu posjetio nekoliko atraktivnih lokacija na sjeveru naše zemlje, između ostalog i most na Đurđevića Tari i spustio se atraktivnim zip lajnom. Nakon toga je bio na raftingu Tarom.

Usidrena ispred starog grada Kotora, jahta je privlačila pažnju mještana i brojnih turista, ali je identitet porodice držan u strogoj tajnosti tokom čitavog boravka u Crnoj Gori.

Američki milijarder je došao u pratnji većeg broja tjelohranitelja, nije bilo moguće prići mu, niti je bilo omogućeno fotografisanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Gejtsovi su viđeni tokom kupanja kod Risna. Devedesetak metara dugačku jahtu na kojoj se odmarala porodica Bila Gejtsa pratio je manji brod sa helikopterom na palubi.

“Gejts i njegova porodica, tvrde оni koji su ih vidjeli, vrlo su jednostavi i spontani i opušteno uživaju u prirodnim ljepotama Tivta i Boke Kotorske, i ponudi Porto Montenegra”, pišu Vijesti.

Prema informacijama Pobjede, Gejts je došao u Crnu Goru iz Hrvatske.