11-08-2023

Gimnastički kamp u Budvi kao uvertira za predstojeće Balkansko prvenstvo

U organizaciji Gimnastičkog kluba Budva, od 8. do 15. avgusta se u našem gradu realizuje gimnastički kamp koji će talentovanim takmičarkama poslužiti kao glavna priprema pred Balkansko prvenstvo koje je zakazano za mjesec dana.


Kamp u Budvi, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Gimnastički kamp okupio je veliki broj talentovanih takmičarki iz različitih djelova svijeta, kazala je predsjednica GSCG, Vesna Radonić.

"Kao i svake godine u obavezi smo da napravimo kamp da bi svoje gimnastičarke što bolje spremili za sve ono što nam predstoji u narednoj sezoni. Ove godine nam je malo prebukiran raspred, imamo mnogo više aktivnosti nego obično. Čeka nas Balkansko prvenstvo, ali smo svakako morali da odradimo ovaj kamp, jer su nam se najavili gosti koji već godinama žele da dođu kod nas.

Imamo goste iz Norveške, Švajcarske, Rusije i ljude iz okruženja koji su čuli da dobro radimo. Djevojčice su zadovoljne, vrijedno rade, radimo ujutru i popodne.

To je to što možemo da uradimo za ovo kratko vrijeme koje nam je preostalo", kazala je ona.


Radonić, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Početkom septembra Budva će biti domaćin gimnastičkog spektakla, Balkanskog prvenstva, a predsjednica Gimnastičkog saveza očekuje dobre rezultate članica budvanskog kluba.

"Očekujemo veliki broj zemalja koje su se već prijavile. Samo Albanija od svih zemalja okruženja nema ritmičku gimnastiku, a sve druge imaju. Očekujemo jedan sepktakl, veliki broj ljudi će doći, ispred FIG i evropske gimnastike Natalija Bulanova iz Azerbejdžana, Dragana Terzić će biti glavna i vrhovna sutkinja, puno mojih prijatelja koji će pomoći, Jadranka Atanasković nam stiže iz Amerike, gosti iz Slovenije, Snežana Bilić iz Banjaluke. To je jedan mali radni tim koji će u stvari biti najvažniji.

Mi se uvijek nadamo medalji i želimo da budemo najbolji. Učim djecu da je cilj i svrha treniranja svakog sporta biti najbolji. Tako da, sigurno se nadam da ćemo da ostvarimo ono što smo zamislili", navela je Radonić.

Sljedeće sedmice članica GK Budva Liza Lugovskih nastupiće u Svjetskom prvenstvu za seniorke koje se održava u Španiji.