29-12-2017

Godišnji horoskop za 2018. godinu

Saznajte šta Vas očekuje u idućoj godini!

Godišnji horoskop za 2018. godinu | Radio Televizija Budva

Ovan
Godina dobrih prilika
Povoljan uticaj planeta daje vam vjetar u leđa na svim poljima. Na vama je da otkrijete što želite i krenete prema cilju

Ljubav
Dinamičan društveni život samcima donosi obećavajuća poznanstava. Iako će do ljeta biti raspoloženiji za flert nego ozbiljnu vezu, a požale li zbog pogrešne odluke, u avgustu će dobiti novu priliku. Nedostatak svijesti o zajedništvu u postojećim će u odnosima biti kamen spoticanja, naročito od februara do aprila. Ako vam bude dovoljno stalo da „ja“ zamijenite sa „mi“, na jesen ćete imati razloga za zadovoljstvo.

Posao
Rezultati uloženog truda postaju vidljivi već u februaru. Odgovornost i inovativnost donosi vam naklonost nadređenih, ali i zavist kolega pa pazite kome se povjeravate. Ako niste zadovoljni radnim mjestom, ukazaće vam se brojne prilike za promjenu, no do ljeta se čuvajte ishitrenih odluka. Razvijanje mreže kontakata i rad na vlastitom obrazovanju višestruko će vam se isplatiti.

Zdravlje
Žestok ritam života već u martu će početi da uzima danak, pa pripazite šta unosite u organizam, dajte mu dovoljno sati sna, praktikujte neku tehniku opuštanja i češće boravite u prirodi. Zahtjevne tjelesne aktivnosti izbjegavajte do avgusta, a tada sebi dajte oduška. U oktobru pripazite na urogenitalne infekcije.
Nedjelja iz snova 10.2. do 17.2.

Bik
Iskorak iz rutine
Tvrdoglavost i nesklonost promjenama donijeće vam više štete nego koristi. To ćete uvidjeti na vrijeme i okrenuti novu stranicu

Ljubav
Češće iskazivanje osjećaja i zajedničko bavljenje novim aktivnostima preporodiće vam vezu i pomoći da savladate krize, moguće od februara do aprila. Izlazak iz uobičajenog kruga poznanika i posjete događajima koji ih zanimaju samce će povezati s osobama sličnih sklonosti. Ako pokažu inicijativu, onu koja im se naročito svidi imaće priliku da osvoje u avgustu. Jesen mnogima donosi vijesti o prinovi.

Posao
Sposobnost prilagođavanja neočekivanim situacijama pokazaće se ključnom za ostvarivanje vaših ambicija, baš kao i uspostavljanje novih profesionalnih poznanstava koja će vam donijeti sjajnu priliku za napredak. Ako želite da izbjegnete probleme na radnom mjestu, umjesto da nadređenima ukazujete na njihove greške, koje ćete nerijetko uviđati, diplomatski im objasnite da postoji i bolji način.

Zdravlje
Energije vam neće nedostajati, no prilikom bavljenja zimskim sportovima pripazite na zglobove. Prijatno okruženje i opuštajuće aktivnosti u aprilu će vas lišiti sa stresom povezanih tegoba, dok maj i oktobar zahtijevaju zdravije prehrambene navike. Jedite kvalitetno i redovito, ali umjereno i izbjegavajte noćne gozbe.
Nejdelja iz snova - 20.9. do 27.9.

Blizanci
Mnoštvo novih izazova
Nećete moći da se požalite na nedostatak uzbuđenja, zabave i dobrih prilika. Naučićete da je razumijevanje temelj bliskih odnosa

Ljubav
Ako još niste našli srodnu dušu, stiže vrijeme za upoznavanje više potencijalnih kandidata. Do ljeta ćete biti skloni flertu s nekoliko osoba, no avgust ćete dočekati u zagrljaju one prave. Međusobno razumijevanje ojačaće spone koje povezuju partnere u dugim vezama, a oktobar donijeti obnovu strasti. Odnosi u kojima već dugo vlada nezadovoljstvo do kraja će se godine privesti kraju, na vaše olakšanje.

Posao
U zadacima koji zahtijevaju kreativnost i nastupe u javnosti postizaćete odlične rezultate, a dobro će učiniti i svi koji odluče da unovčiti vlastiti hobi. Razmišljate li o promjeni radnog mjesta, odluke ne donosite naprečac i dobro se informišite o mogućem poslodavcu. Vjerovatno ćete otkriti da ono što vam je zvučalo idealno, u stvarnosti nije tako. Pripazite na odnose sa suradnicima.

Zdravlje
Veći dio godine osjećaćete višak energije pa je dobar trenutak da poradite na formi. U februaru ćete imati dovoljno motivacije da vam fizička aktivnost postane dio dnevne rutine, što će se povoljno odraziti na vaše opšte stanje. Sve do oktobra bićete lišeni većih tegoba, a tada će nezdrave navike početi da uzimaju danak.
Nedjelja iz snova 30.5. do 5.6.

Rak
Vrijeme je za promjene
Značajni zaokreti očekuju vas u svim područjima života. Ako budete spremni na izazove, stvari će se odvijati u vašu korist

Ljubav
Iskrenost i međusobno povjerenje biće preduslov skladnih odnosa s partnerom. Stvari koje ste prećutkivali počeće da izlaze na površinu već u januaru i dovesti do raščišćavanja bitnih pitanja, a da biste bili zadovoljni ishodom, treba da otkrijete šta zaista želite i to jasno date do znanja. Ako su prstali da vjeruju, samci će se od polovine oktobra uvjeriti da su čuda itekako moguća.

Posao
Zbog porasta opsega zadataka na radnom ćete mjestu ćete imati malo vremena za predah, a finandijska situacija mogla bi vas navesti da potražite i dodatni posao. U februaru su na profesionalnom planu moguće nagle promjene pa nije isključeno da ćete promijeniti firmu ili čak otići da radite u inozemstvo. Neće vam uvijek biti lako, ali će se vaša marljivost i uložen trud na kraju isplatiti.

Zdravlje
Već nakon praznika organizam će vam signalizirati da o njemu treba povesti više računa. Nezdrava hrana i način života oslabiće vam imunitet, a posljedice ćete početi osjećati već u aprilu. Ako osjetite bilo kakve disajne tegobe, u junu svakako posjetite ljekara, a u septembru otiđite na sistematski pregled.
Nedjelja iz snova - 8.11. do 14.11.

Lav
Širite svoje vidike
Naučićete da se prilagođavate i otkriti da stvari često nisu onakve kakvim se naoko čine. To će vas ispuniti optimizmom

Ljubav
Kad pred kraj februara dožive krizu samopouzdanja, zauzeti će partnera početi da gledaju drugim očima i u njemu vidjeti ravnopravnu osobu koja im pruža podršku. Dugi razgovori urodiće većom bliskošću, a do jeseni ćete otkriti da planiranje velikih koraka, kao što je zajednički život, ne ubija romantiku. Daj ono što želiš da primiš je lekcija koju će samci usvojiti i do septembra uvidjeti da su dobro postupili.

Posao
Komunikacija i rad na vlastitom obrazovanju bit će ključne za vaš napredak, u što ćete se uvjeriti pogotovo u februaru i maju. Usvojite nove vještine, čitajte, obnovite i proširite mrežu svojih poslovnih poznanstava. U slučaju da ste nezaposleni ili nezadovoljni poslom, sve navedeno biće vam od koristi kad u junu od poznanika saznate za otvoreno radno mjesto kakvo priželjkujete.

Zdravlje
U martu i aprilu biće vam potrebno više sna, a raniji odlazak na počinak osnažiće vam imunitet. Ako naučite da razlikujete lijenost od hroničnog umora, znaćete kada se posvetiti pojačanoj tjelesnoj aktivnosti, a kada odmoru jer, i zavisnosti od dana, bavljenje sportom i odmaranje biće ključni za očuvanje zdravlja.
Nedjelja iz snova - 27.8. do 2.9.

Djevica
Preko trnja do zvijezda
Problemi koje ste prebrodili učiniće vas jačima, iskusnijima i dovoljno hrabrima da u svoj život unesete dobrodošle promjene

Ljubav
Stvari koje vam smetaju u odnosu s partnerom isplivaće na površinu već u januaru, dajući vam sjajnu priliku da ih promijenite.
Oboje ćete shvatiti da je s druge strane još uvijek osoba u koju ste se zaljubili pa ćete unošenjem promjena u svakodnevnu rutinu od aprila obnoviti staru strast.
Samci će pred kraj godine shvatiti da im je osoba za kakvom tragaju bila nadohvat ruke, a druga strana to jedva dočekati.

Posao
Rastrgani između poslovnih i privatnih obaveza, imaćete osjećaj da vaš trud i požrtvovnost ne donose plodove. Imate pogrešan utisak, a stvari ćete olakšati ako popravite i odnose sa saradnicima i nadređenima u januaru a pogotovo aprilutravnju. Ako težite promjeni, od oktobra ćete sklapati kontakte koji će vam je omogućiti.

Zdravlje
Stres i s njim povezan nedostatak odmora zbog mnoštva obaveza biće najveći neprijatelji vašeg organizma. Posljedice ćete početi da osjećate već u februaru u obliku problema s kožom i kosom, a tehnike poput joge pomoći će vam da vratite psihofizički sklad. On će vam biti potreban naročito u aprilu i avgustu.
Nedjelja iz snova - 10.9. do 17.9.

Vaga
Sreća je na vašoj strani
Povoljan uticaj blagonaklonog Jupitera nastavlja se sve do jeseni omogućujući vam ostvarenje snova. Iskoristite ponuđenu priliku

Ljubav
Samci imaju razloga za zadovoljstvo jer je pred njima godina novih početaka. Na Amorovoj meti naći ćete se naročito u martu i parilu, no ne dajte se smesti kad vas zbog iznenadnog buđenja osjećaja uhvati trema. Naoružajte se samopouzdanjem i krenite u osvajanje, uspjeh neće izostati. Nedostaje li vam u vezi romantike i uzbuđenja, nastojte ih unijeti sami i već u junu vas čeka ljubavni preporod.

Posao
Uvidjećete da od bježanja nema nikakve koristi i samouvjerenim nastupom početi da stičete bodove u očima nadređenih. Februar je povoljan za razgovor o povišici. Iako će vam prezentacija vlastitih sposobnosti i usluga koje nudi vaša firma ići od ruke veći dio godine, maj donosi najbolje rezultate. U aprilu i avgustu dvaput razmislite prije donošenja svake odluke.

Zdravlje
Dotad puni energije, u martu ćete se početi osjećati iscrpljeno i biti podložni bolestima, stoga krenite na detoksikacijsku kuru. Bavljenje sportom godiće vam cijele godine, tim više što ćete potrošiti višak unijetih kalorija koje u junu prijete vašoj liniji. Izbjegavajte gazirana pića, slatkiše i brzu hranu.
Nedjelja iz snova - 23.7. do 30.7.

Škorpija
Nebo vas nagrađuje
Polagani pomaci na svim planovima biće uvod u ugodna iznenađenja koja donosi jesen. Zvijezde su na vašoj strani!

Ljubav
Početkom godine samcima neće trebati dugo da u nečijoj prisutnosti osjete „leptiriće u stomaku“. Kad u aprilu skinu ružičaste naočare, vidjeće da dotična osoba nije idealna, no trebaj da se sjete da to nisu ni oni sami i da se zapitaju nije li kao stvorena za njih. Potvrdan odgovor najavljuje vrlo strastveno ljeto. Otvorenija komunikacija s partnerom i spremnost na kompromis zauzetima će pomoći preporoditi vezu.

Posao
Porast obaveza u februarui od vas će tražiti marljivost, organizovanost i profesionalnost. Kad pokažete da ste dorasli sve zahtjevnijim zadacima i da vam ništa nije teško, rezultati neće izostati pa ćete biti primjereno nagrađeni za uloženi trud. Ljubazno ophođenje s nadređenima i saradnicima povećaće vam šanse za daljji napredak, a decembar donijeti ponudu koja se ne odbija.

Zdravlje
Osim tjelesne, odgovaraće vam i pojačana mentalna aktivnost, a brušenje uma enigmatskim zadacima u junu pomoći da poboljšate oslabljenu koncentraciju. Od oktobra do novembra pripazite na zglobove, a bolove u leđima riješite jutarnjom gimnastikom i čestim rastezanjem za radnim stolom. Neka vam ne bude neprijatno.
Nedjelja iz snova - 20.10. do 27.10.

Strijelac
Stičete iskustva
Saturn u vašem znaku je strog ali vrlo pravedan učitelj koji će vas podučiti važnim životnim lekcijama i na kraju obilno nagraditi

Ljubav
Samci će u februaru imati uspjeha sa spontanim izlivima naklonosti, no ubrzo bi mogli otkriti da im je druga strana prećutala da je zauzeta. Nova prilika mogla bi se ukazati već u maju ili avgustu, a nije isključeno da ćete se opet početi da se viđate s bivšom ljubavi. Sad kad ste zreliji, izbjeććete greške iz prošlosti. Priušte li partneru lijepa iznenađenja, zauzeti će u avgustu probuditi stare strasti.

Posao
Od vas će se zahtijevati odgovornost, a za greške, moguće naročito u aprilu i avgustu, moraćete snositi posljedice. Neka vas to ne obeshrabri jer nadređeni za vas imaju velike planove, a samodisciplina koju razvijete dobro će vam doći u budućnosti. Dobri odnosi s osobama iz poslovnog kruga donijeće vam priliku za bolju zaradu, a pred kraj godine ukazaće se prilika za isplativo ulaganje.

Zdravlje
Mozak će vam raditi sto na sat, no tijelo neće izdržati žestok ritam koji mu namećete, osim ako ga ne dovedete u sjajnu formu. U februaru se posvetite tjelesnim aktivnostima na svježem vazduhu, u aprilu pripazite na prehranu, a avgust iskoristite za upijanje sunčevih zraka i plivanje. Klonite se ekstremnih sportova.
Nedjelja iz snova - 12.5 do 19.5.

Jarac
Svjesni ste potencijala
Shvatićete da je krajnje vrijeme za javno pokazivanje talenata koje skrivate u sebi. Reakcija okoline će vas vrlo prijatno iznenaditi

Ljubav
Odnosi u vašoj vezi u prvom će dijelu godine biti stabilni, iako ćete zbog obaveza biti skloni da zanemarite voljenu osobu. Kad vam u martu napomene da je uzimate zdravo za gotovo, počećete shvatati da je uistinu tako i u junu joj dati do znanja koliko vam je do nje stalo. Samci koji se zažele toplog zagrljaja, najkasnije do novembra će shvatiti da im ga već jako dugo nudi neko iz kruga prijatelja.

Posao
Zbog prekovremenog rada u januaru trpjeće vam privatni život, no bolja će zarada pokazati da ga niste uzalud žrtvovali. Osjetite li da na postojećem radnom mjestu stagnirate i nemate prilike za napredak, ne dopustite da vas sentimentalni razlozi navedu da u maju odbijete ponudu za novi i bolji posao u kojem ćete imati veću priliku iskazati svoje potencijale. Oktobar donosi unapređenje.

Zdravlje
Tromost koju osjetite u februaru biće posljedica nedostatka kretanja i teške hrane. Upišite se u neki sportski klub i počnite da jedete više voća i povrća. Čajevi od ljekovitog bilja u martu će vam ukloniti prve simptome prehlade, a u oktobru pomoći da popravite zdravlje bubrega i jetre. Tada svakako izbjegavajte alkohol.
Nedjelja iz snova - 24.12. do 30.12.

Vodolija
Produbljujete odnose
Prijateljstvo i ljubav ove će se godine ispreplitati, a bolja komunikacija sa saradnicima olakšati obavljanje sve većeg broja zadataka

Ljubav
Veze neformalnog karaktera već će početkom godine prerasti u nešto ozbiljnije budući da ćete sami osjetiti potrebu za tim. Osim u maju, kad su moguće trzavice, dugogodišnji odnosi biće osvježeni dozom romantike i osjećajem sve dublje povezanosti i psihičke bliskosti. Samci će sve više vremena provoditi u društvu osobe koja bi im do srpnja mogla postati puno više od dobrog prijatelja.

Posao
Nećete imati vremena za dokono surfanje internetom i boravak na društvenim mrežama, nadređeni će u martu i aprilu od vas tražiti sve više rezultata. Pojačan pritisak ublažićete razvojem bliskijeg odnosa s kolegama koji će vam rado priskakati u pomoć i davati korisne savjete. U julu ćete doći na sjajnu poslovnu zamisao koja će vam povećati prihode. Ne oklijevajte da je realizujete.

Zdravlje
U martu ćete biti u sjajnoj formi i uživati u zahtjevnijim fizičkim aktivnostima, napetost koju osjetite u maju ublažićete dugim šetnjama prirodom, a novembar će zahtijevati da zdravlju poklonite više pažnje, nemojte se igrati sami svog ljekara. Problem bi mogao biti veći no što mislite, a pravovremenom terapijom izbjeći ćete ozbiljnije posljedice.
Nedjelja iz snova - 1.10. do 8.10.

Ribe
Maštom do boljeg života
Sklonost sanjarenju ove bi vam se godine mogla isplatiti. Kreativnim zamislima unijećete živost u odnose, ali i unaprijediti karijeru

Ljubav
Romantične emocije koje vas ispune u januaru daće vam neodoljiv sanjarski pogled, pa samcima neće nedostajati udvarača. Bićete raspoloženiji za kratkotrajne avanture nego trajnu vezu, no u drugoj polovini avgusta stvari bi se mogle mijenjati. Otvorenim iskazivanjem osjećaja i maštovitim zamislima zauzeti će oživjeti odnos s partnerom, a zajedničkim putovanjem u novembru obnoviti strast.

Posao
Vrijeme će vam brzo letjeti jer ćete čak i najdosadnije zadatke učiniti zabavnim. U martu ćete iskoristiti priliku za dodatnu zaradu, dok će vam u oktobru profesionalna reputacija znatno porasti. Pozitivne zaokrete u karijeri moći ćete zahvaliti kreativnim zamislima koje ćete rado iznositi nadređenima. Dio godišnjeg odmora sačuvajte za decembar, kada će vam trebati predah.

Zdravlje
U martu ćete biti prepuni snage, a koža će vam blistati. Utisak da ste neuništivi pokazaće se pogrešnim u aprilu, kad bi vas mogli uhvatiti problemi s alergijama ili česte glavobolje pa svakako posjetite ljekara. Tehnike opuštanja u maju će vas preporoditi, dok decembar zahtijeva više odmora i brige za zdravlje kostiju.
Nedjelja iz snova - 30.10. do 5.11.