28-12-2023

Gordana Kentera čuvarica tradicije, praznika i porodičnih trenutaka: Magija i radost su u okupljanju

Budvanka Gordana Kentera u društvu važi za estetu, a njene dekoracije, trpeze i kuće za praznike, ostavljaju bez daha. Čuvarica tradicije, prazničnog duha i ljepota svih vrsta i ove godine od praznika je napravila magiju.

Gordana Kentera čuvarica tradicije, praznika i porodičnih trenutaka: Magija i radost su u okupljanju | Radio Televizija Budva

"Iz nas su godine praznika i dekoracije oko istih, a ja svake godine već sada osmišljam što bi valjalo uraditi dogodine, i gdje se smjestiti u kući kako bi to izgledalo što ljepše", kazala je ona za Jutrom iz Budve.

Magija u detaljima

"Svi detalji u našoj kući su pokloni i uspomene naših prijatelja i dragih ljudi, po nešto i ja kupim, ali to je neka praksa, da u ovim danima meni prijatelji poklanjanju detalje za jelku i dekoraciju, zato to sve tako izgleda, jer to su sve drage uspomene", istakla je ona.

Svi vole praznike

"Magija i ljepota zaista jesu u otvaranju poklona, nije bitno je li on veliki ili mali, nije bitno, bitno je da će on unijeti radost u kuću, i da nas ta radost okuplja", ističe Kentera.

Navika koju je donijela iz roditeljskog doma

"To je nešto što je najvažnije, ono što sam ja iz Bara donijela u našu kuću sada u Svetom Stefanu i to se čuva i njeguje, a svake godine se stvaraju nove uspomene", kazala je Gordana.

Ne prati trentove, svaka stvar ima priču

"Ja ne pratim trendove ukrašavanja, već čuvam i koristim stvari koje za mene imaju vrijednost. Jednako volim lijepu trpezu, ovale, stoljnjake", priča ona.

Radost u kući najvažnija

"Mi svake godine pravimo to otvaranje novogodišnjih praznika u domu Kentera i tu se okupe moje prijateljice i kume sa djecom od kojih namjlađe ima jednu, a najstarije 25 godina, i to je zaista jedna ljepota susreta generacija", kazala je Gordana.

Duh porodice, prijatelja i bliskosti

"To je nešto najvažnije, to sam donijela iz svog doma, gdje smo se uvijek okupljali u velikom broju, pa se trudim da i sada u našoj kući bude puno druženja, okupljanja i radosti u našem domu", zaključila je ona.


Opširnije u videu: