08-08-2020

Građanska Akcija: Za falsifikovanje Ralevićevih planova najveća je odgovornost OKG DPS

Iz Građanske Akcije kazali su da su, pred izbore u Budvi 2016. godine, opozicione partije obećale građanima da će, ako osvoje vlast, ukinuti katastrofalne Ralevićeve planove za Budvu, Bečiće i Petrovac, koji su istekli 2014., a, tvrde, naručeni su od, kako su rekli, OKG DPS-a. Do oktobra 2016. duže od dvije godine, prema navodima GA, DPS i predsjednik Opštine Srđa Popović, falsifikovali su istekle planove. U GA smatraju da je za falsifikovanje planova najveća odgovornost pomenute partije.


Saopštenje prenosimo u integralnoj formi:

Kada je opozicija došla na vlast 2016. g., na žalost i  štetu najvećeg broja građana Budve, nastavilo se sa falsifikovanjem isteklih ralevićevih i planova OKG DPS-a, sve do nasilnog preuzimanja vlasti od strane DPS- a.

Na sjednici SO Budva, održanoj 21.10.2019. godine, odbornici su glasali o stavljanju van snage DUP-a Budva Centar izmjene i dopune, DUP-a Bečići i DUP-a Petrovac. Prosto nevjerovatno, glasalo se da se dupovi istekli 2014. godine,  stave van snage. Da nije tužno bilo bi smiješno.


Foto: Građanska Akcija

Iako je svim odbornicima bilo jasno da su planovi istekli i da je glupost stavljati van snage nešto što je isteklo, odbornici su se izjasnili na sledećo način: Odbornici Demokrata, Crnogorske, pokreta URA i nezavisni odbornik  Stevan Đaković glasali su da se planovi stave van snage , protiv su glasali odbornici DPS-a, SD i odbornik DF Janko Dimić, preostali odbornici DF-a bili su uzdržani. Upravo je glasanje odbornika DF-a Janka Dimića, da se planovi ne stave van snage, "presudilo" da se nastavi sa daljim falsifikovanjem planova. Planova koje je naručila OKG DPS-a a maestralno uradio prof. Ralević, koji je na kraju psihički obolio, zbog zločina koji je napravio metropoli turizma i održivom razvoju običnih građana Budve.

Odgovornost prof. Ralevića može biti, za izgradnju objekata po njegovim planovima, samo do 2014. godine. Za falsifikovanje njegovih planova od 2014. godine do oktobra 2016. godine, najveća je ogovornost OKG DPS-a. Za falsifikovanje planova od oktobra 2016 do unazad dva mjeseca, odgovornost snosi vlast koja je uspostavljena 2016. godine.


Foto: Građanska Akcija

Za Građansku Akciju, vjerujemo i za najveći broj običnih građana Budve, izdavaoca smještaja u objektima porodičnog stanovanja, izbori zakazani za 30.08.2020. godine imaju referendumski karakter.

Na podršku običnih građana i sigurnu pobjedu na izborima, mogu da
računaju oni politički subjekti, koji će obećati javno tim građanima, da će na prvoj sjednici SO Budva usvojiti odluku da se prestaje sa izdavanjem UT uslova, na osnovu isteklih detaljnih urbanističkih planova. Najbrojniji birači u opštini su upravo birači koji već jedva preživljavaju i školuju svoju djecu, izdavanjem smještaja u porodičnim kućama. Svako dalje falsifikovanje Ralevićevih i planova OKG DPS-a ugrozilo bi im  u
potpunosti prihode od izdavanja smještaja.

Na osnovu člana 219 važećeg Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, skupština ima zakonsku mogućnost da pokrene postupak usvajanja novih planova, po skraćenom postupku.