26-10-2023

Gradski bazen građani mogu koristiti u tri termina, Liješević: Na bazenu sada funkcioniše sve kako treba

Na bazenu SRC Budva građani su u mogućnosti da koriste tri termina za rekreaciju, utakmice i treninzi PVK Budva se održavaju po planu, a tokom ljetnjih mjeseci sprovedene su brojne aktivnosti kada je u pitanju infrastruktura.


Foto: Arhiva

Protekli vikend bio je uspješan za PVK Budva. Mladi vaterpolisti generacija 2010. godište osvojili su turnir na Korčuli, dok su plivači zablistali na takmičenju u Kotoru. Izvršna direktorica SRC Budva Ivana Liješević čestitala je talentovanoj djeci na sjajnim rezultatima.

"Želim da im čestitam na uspješnom vikendu, na osvajajnju Olimijske nade za vaterpoliste 2010. godište i mlađe, kao i plivačima koji su na državnom takmičenju osvojili ekipno prvo mjesto i odobrili rekord. Izdvajam Miloša Milenkovića, Jovanu Kuljaču i čitavu ekipu koja je učestovala na državnom takmičenju", kazala je ona za Polis.


Foto: Polis/Printscreen

Pored svakodnevnih termina za treninge u SRC Budva građani su u mogućnosti da koriste tri termina za rekreaciju.

"Termini za građanstvo su uobičajni, kao i prošle godine, od 7:30h do 9h, od 12h do 13:30h i od 17 do 18:30h. Cijena karte je tri eura, cijena mjesečne karte je 40 eura. Takođe, imamo popust na budvanske kartice 10 odsto. Ovom prilikom apelujem na njih da dođu i da se rekreiraju", kazala je ona.

Tokom ljetnjih mjeseci sprovedene su brojne aktivnosti kako bi bazen sada funkcionisao u najboljem mogućem redu, dodaje Lijšević.

"Ono što smo uradili tokom ljetnjih mjeseci je zamjena ploča koje su bile ugrožene, popucale i imali smo problema zbog toga, krovna konstrukcija jeste završena 2022. godine ali onaj najugroženiji dio je sada uređen što se tiče cijevi i kutija. Takođe, izolacija prelivnog kanala koja je urađena isto tokom ljetnjih mjeseci, a ono i najznačajnije što nas je čekalo je remont hlorne stanice i mislim da je iz bezbjednosnih razloga dobro što smo to uradili i na bazenu sada funkcioniše sve kako treba", istakal je Liješević.

U planu je realizacija projekta u okviru kojeg će djeca iz osnovnih škola, kao i vrtića na području opštine Budva imati obaveznu obuku plivanja sa ciljem da naš grad bude bez neplivača, zaključila je Liješević.

D.Č.