27-02-2020

Granični prelaz Vraćenovići od danas privremeno zatvoren

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić – Bileća, biće zatvoren od danas zbog izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu, najavljeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Granični prelaz Vraćenovići od danas privremeno zatvoren | Radio Televizija Budva

Vlada je ranije usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, najkasnije do 1. juna.

„MUP preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (Crna Gora) – Deleuša (Bosna i Hercegovina), u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić – Bileća", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je novac za izgradnju tog graničnog prelaza obezbijeđen sektorskom budžetskom podrškom Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

Iz MUP-a su kazali da će u periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići saobraćaj biti preusmjeren na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj.

Prije svega, precizirali su, na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, odnosno Trebinje – Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putničkii robni saobraćaj Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

„Prelaz Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča“, kazali su iz MUP-a.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, naveli su, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

„Blagovremeno će biti izrađen Elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza. To uključuje i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje", zaključuje se u saopštenju.
(kraj) anm/isf