23-11-2021

Gregović: Na zahtjev građana riješen problem nepropisnog parkiranja i vanpijačne prodaje

U ulici 13. jula, u neposrednoj blizini parking garaže TQ centra Plaza, postavljena je ograda čime je trotoar i zemljana površina oko zgrade ubuduće zaštićena od nepropisnog parkiranja i vanpijačne prodaje. "Ograda je postavljena na zahtjev stanara obližnjih zgrada,a takođe je na istom mjestu izgrađen kanal za atmosferske vode", kazao je u izjavi za naš portal Srđan Gregović, sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove.


Foto: portal RTV Budva

Mještani ovog naselja u centru grada već godinama imaju problem sa nepropisnim parkiranjem. Iz godine u godinu postaje sve teže, problem kulminira u sezoni kada stanari obližnjih zgrada često ostanu bez mjesta jer se ovdje, kako kažu parkira ko stigne.

"Ovo je intervencija sprovedena na zahtjev građana, čime je riješen problem nakupljanja vode, nepropisnog parkiranja na trotoaru, a onemogućena je i vanpijačna prodaja. Takođe ćemo dati nalog Komunalnom preduzeću za ozelenjavanje ove površine. Što se tiče trajnog rješenja parkiranja na prostoru između zgrada u ovom naselju, novim planom uličnog parkiranja predviđeno je postavljanje rampe čime bi se omogućio ulaz isključivo stanarima i vlasnicima poslovnih prostora. Projekat je u razradi i očekujemo da će biti realizovan u dogledno vrijeme, kazao je Gregović.

Pošto je riječ o centru grada pozivamo građane da koriste parking u TQ Plazi i budu fer prema stanarima koji ovdje žive.

J.M.