12-07-2022

Grupa građana i pet bivših direktora grad-hotela traže da se Sveti Stefan otvori za posjetioce

Proteklog petka grupa građana i pet bivših direktora grad-hotela Sveti Stefan potpisali su inicijativu za njegovo otvaranje za posjetioce. Dokument je predat menadžmentu hotela Sveti Stefan.

Grupa građana i pet bivših direktora grad-hotela traže da se Sveti Stefan otvori za posjetioce | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Grupa građana Svetog Stefana i bivši direktori grad hotela Vlado Mitrović, Diki Kažanegra, Pero Rađenović, Ratko Mitrović i Vido Anđus potpisali su inicijativu da se kapije grad-hotela otvore za posjetioce koji borave u privatnim apartmanima i hotelima Svetog Stefana i šire.

"Inicijativa je u ime mještana i Mjesne zajednice pokrenuta nedavno i oni su kontaktirali nas nekoliko bivših direktora koji ovdje i dalje živimo i radimo. Mi smo potpisali tu inicijativu koju su mještani preduzeli, da se hotel otvori za turiste i posjetioce, da mogu da uđu i pogledaju Sveti Stefan. Ima puno gostiju koji ne mogu da priđu Svetom Stefanu, a željeli bi da ga obiđu", kazao je Anđus za "Polis".


Anđus, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Na pitanje kakve su šanse da najveća turistička atrakcija u Crnoj Gori otvori vrata za posjetioce, bivši direktor odgovara:

"Mi se nadamo da će rukovodstvo kompanije izaći u susret bar za to. Mi ne znamo koji su njihovi dalji potezi. Inicijativa im je predata u petak, a na njima je da se izjasne povodom toga. Ja se nadam najpozitivnijem rješenju situacije", zaključio je Anđus.

Kako će se riješiti jednačina koju čine interesi elitnog turizma, vlasnika privatnih hotela i apartmana, države i običnog građanina, ostaje da se vidi.


M.S.