10-11-2023

Guaguas prejak za Budvane, naredni rival Partizan

Odbojkaši Budve poraženi su od Guaguasa 3:0 (25:17, 25:18, 25:22), u prvoj utakmici turnira druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.


Foto: OSCG

Izabranici Miljana Boškovića nisu dobro otvorili susret sa Guagusasom u Beogradu. Odmah su na početku meča dozvolili protivniku da napravi prednost od šest poena (8:2), koju je španski tim održao do kraja za 1:0 u setovima (25:17).

Budva je odlično ušla u drugi set, imala vođstvo (6:4), ali je šampion Španije uspio da preokrene rezultat u svoju korist. Velika borba viđena je u ovom dijelu igre, ipak je Guaguas sačuvao prednost i slavio 25:18.

Šampion Crne Gore bio je u igri u dobrom dijelu posljednjeg seta. Guaguas je tokom sredine trećeg perioda stekao +4, ali su Balša Radunović i saigrači istopili prednost i natjerali trenera španskog tima da zatraži odmor na 13:14. Budva je imala i rezultatski priključak u završnici na 21:23, međutim, mirniju ruku za pobjedu 3:0 imali su Španci.

Kapiten Radunović bio je najbolji peonter Budve, sa 15 poena, 13 je osvojio korektor Dodić. Hadžisalihović je meč završio sa sedam poena, Ćinćur je osvojio pet, a u poentere se upisao još samo Ječmenica, koji je brojao do tri. U sastavu tima iz Las Palmasa najefikasniji Bezera Souza sa 16 poena.

U drugom meču prvog dana grupe “V”, domaćin Partizan igraće protiv Inzbruka.

Odbojkaše Budve u subotu od 20 časova očekuje duel sa crno-bijelim timom od 20 časova.


(Odbojka.me)