10-08-2020

Gvozdenović: Pobjedom DPS na izborima zaokružujemo pitanje državnosti i generišemo nove prilike za mlade

Politički direktor DPS Branimir Gvozdenović posjetio je Opštinu Bar u okviru predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. Pozdravljajući mlade Baranke i Barane, Gvozdenović je podsjetio da je DPS, tokom proteklog perioda pokazao jasan proaktivan odnos prema mladima, ne samo kroz formiranje Ministarstva sporta i mladih, već i kroz punu programsku posvećenost pitanjima od važnosti za položaj mladih u našoj državi, saopštili su iz ove partije.


Saopštenje prenosimo u integralnoj formi:

Svjesni da najveći broj mladih u Crnoj Gori, jednako kao i u svijetu, zaposlenje vidi kao najvažniji preduslov razvoja, Gvozdenović je kazao da je osmišljen veliki broj programa sa ciljem podsticanja zapošljavanja mladih, što ostaje ključni programski prioritet i za naredni period.

Razgovarajući sa mladima o ključnim aktivnostima koje su determinisale razvoj Crne Gore u proteklom periodu, Gvozdenović je podsjetio da je, zahvaljujući jasnoj i nedvosmislenoj evropskoj i evroatlantskoj viziji DPS-a i posvećenom radu Crna Gora postala članica najvažnijeg globalnog bezbjednosnog foruma - Sjevernoatlantskog saveza, a ujedno je i jedina država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji sa otvorenim pregovorima u svim pregovaračkim poglavljima.

"Naš cilj je jasan - zarad vaše stabilne sadašnjosti i izvjesne budućnosti u Crnoj Gori, zajedničkim snagama i ubjedljivom pobjedom na izborima zaokružićemo našu državnost i generisaćemo nove programe i prilike za mlade, kako bismo konkretnim djelima nastavili da pokazujemo da je DPS i dalje najprogresivnija, najodgovornija i najstručnija politička partija u Crnoj Gori", zaključio je Gvozdenović.

Susret sa mladima je bio prilika i da politički direktor kroz detaljnu prezentaciju prikaže mladima šta je sve urađeno na afirmisanju omladinske politike i položaja mladih u Crnoj Gori, kao i koje konkretne programe DPS planira realizovati nakon očekivane pobjede na parlamentarnim izborima 30. avgusta.
Pored sastanka sa mladima iz Bara, Gvozdenović je održao niz konstruktivnih i sadržajnih susreta sa predstavnicima radnih komisija iz različitih oblasti i predsjednicima mjesnih odbora. Tokom obilaska Starog Bara, Gvozdenović se upoznao i sa situacijom u mjesnoj zajednici Stari Bar, te statusom realizacije radova na ključnim projektima i na Kući maslina, čijom izgradnjom će Bar dodatno biti pozicioniran kao generator dodatnog razvoja maslinarstva i ukupne privrede, ne samo u Baru, već i u cijeloj Crnoj Gori.

Sastancima su prisustvovali i: predsjednik Opštinskog odbora DPS Bar dr Dragoslav Tomanović, predsjednik Opštine Bar i član Glavnog odbora Dušan Raičević i kandidati za poslanike iz Bara: dr Zoran Srzentić, Tanja Spičanović, Nikica Purlija i Asim Andrić.