10-11-2020

Hadžibegić očekuje ozbiljan pristup i pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić kazao je da protiv Kazahstana očekuje ozbiljan pristup i pobjedu. Crna Gora i Kazahstan odigraće sjutra u Podgorici prijateljsku utakmicu.


Foto: Vijesti

Hadžibegić je naglasio da je pobjeda protiv Kazahstana bitna za nastavak niza i održavanje kontinuiteta.

Prema njegovim riječima, jedna pobjeda može da donese hiljadu pozitivnih stvari.

"Možda nam ta utakmica otvori oči i pomogne nam za ono što nas čeka protiv Azerbejdžana i Kipra. Zato želim ozbiljan pristup od fudbalera, računam i na motivaciju domaćih igrača i onih koji su imali manju minutažu do sada, a sjutra će dobiti šansu", rekao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On očekuje da će pozvani igrači opravdati povjerenje i poziv u nacionalni tim.

"Tek smo se skupili i o sastavu za Kazahstan donijeću odluku nakon današnjeg treninga. Stefan Mugoša je naš standardni igrač, mnogo nam znači što je ponovo sa nama, završio je prvenstvo prije sedam dana, ali još ne znam da li da mu dam minutažu u prijateljskom meču, ili da ga potpuno sačuvam za utakmice u Ligi nacija", rekao je Hadžibegić.

Govoreći o predstojećem prijateljskom duelu, Hadžibegić je kazao da je svjetsan da će igrači igrati sa Kazahstanom, a misliti na duele Lige nacija.

"Misli jesu usmjerene na Ligu nacija, ali ako se utakmica sa Kazahstanom dobro završi, to će nam dati elan i moral za dvije odlučujuće utakmice koje nas čekaju", rekao je crnogorski selektor.

On je saopštio da su svi igrači na koje Hadžibegić računa za predstojeće duele stigli u Podgoricu, osim Marka Simića koji se čeka.

Na raspolaganju biće mu i Adam Marušić i Stefan Mugoša, koji su propustili oktobarske mečeve.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore posljednja dva meča u Ligi nacija igraće protiv Azerbejdžana u Zagrebu 14. novembra i Kipra u Podgorici tri dana kasnije.

Crna Gora mora da pobijedi Azerbejdžan na stadionu Intera iz Zaprešića i Kipar pod Goricom, a da se nada kiksu Luksemburga u duelu sa istim selekcijama kako bi osvojila prvo mjesto u grupi i preselila se u B Ligu nacija.

Hadžibegić je naglasio da ne zna da li bi prelazak u Ligu B bio dobar za Crnu Goru, ali je ipak ponovio da se nada da će se reprezentacija plasirati u viši rang.

"To sam izjavio svjestan naše trenutne snage i reprezentacija sa kojima bismo se sastali. Ali, kada igrate, uvijek se nadate da ćete da pobijedite, na kraju krajeva to je i sportski. Zbog toga, želimo da pokušamo da budemo prvi i vjerovaćemo u to dok god imamo šansu", rekao je Hadžibegić.

On je istakao da ne zavisi sve od Crne Gore, ali da vjeruje da će Luksemburg kiksati.

"Mi treba da pobijedimo naše utakmice. I neće uopšte biti lako. Kada je krenula Liga nacija rekao sam da nam samo šest pobjeda garantuje plasman dalje i to se ispostavilo tačnim, jer teoretski možda nam ni pet pobjeda ne bude dovoljno. Moramo da vjerujemo do kraja", kazao je Hadžibegić.

Duel na Gradskom stadionu počeće u 18 sati.


(MINA News)