12-10-2020

Hadžibegić: Sa tri boda protiv Luksemburga, završili bi veliki dio posla

Fudbaleri Crne Gore sjutra veče igraju derbi grupe 1 Lige C, gledajući dosadašnji učinak naše reprezentacije i Luksemburga.

Hadžibegić: Sa tri boda protiv Luksemburga, završili bi veliki dio posla | Radio Televizija Budva

,,Sokoli“ imaju tri pobjede, naredni protivnik jednu manje. Ipak, prethodni duel ove dvije selekcije pokazao je da Luksemburg nije nimalo naivna ekipa.

– Utakmica je jako važna i kada bismo stigli do tri boda, završili bismo veliki dio posla. Moraćemo da se adaptiramo na protivnika, na teren, na situaciju… Sve dok se sve ne završi matematički, nema igranja pokera sa situacijom na tabeli, rekao je selektor Faruk Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Crna Gora je na gostovanju Luksemburgu došla do minimalnog trijumfa golom iz jedanaesterca u posljednjim trenucima meča.

– Uzeli smo tri boda. Zbog čega, kako i na koji način, sve to je u redu. Ta utakmica je prošlost i samo možemo da izvučemo pouke iz nje. I ranije smo govorili da smo svjesni da nismo tada bili na nivou i da smo imali puno sreće, ali imamo tri boda više i to sada moramo da štitimo kao da je zlato. Pravimo temelje sjutrašnjih boljih rezultata, grupa se širi, a stariji igrači poput Jovetića, Savića i Vukčević na pravi način prenose iskustvo na mlađe. Pravimo dobru atmosferu u svlačionici, a dobri rezultati samo dodaju još bolji ambijent, dodao je selektor ,,sokola“, koji će ovog puta na raspolaganju imati Savića i Jovetića.

– Dosta smo plakali kad ih nije bilo. Presrećan sam što su tu i evidentno je da sa njima dvojicom i ostali podižu svoju igru, tako da je sve to pozitivno.

Nažalost, nemamo dvojicu igrača zbog kartona, ali to je sastavni dio igre. Jedna je utakmica, ima nas dovoljno, pa ćemo da vidimo… Nemamo vremena da pričamo oko toga ko nedostaje, poručio je iskusni stručnjak.

Hadžibegić smatra da sve zavisi od igre Crne Gore.

– Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo… Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana, tako da ne smijemo da upadnemo u njihovu zamku. Ne prihvataju da su favoriti, ali su dobra ekipa i njihov cilj je da idu u Ligu B, baš kao što je i naš. Ne treba ništa najavljivati, već da odradimo posao ozbiljno kao i do sada. Imamo devet bodova, vjerujemo u sebe i najbolji ,,sokoli“ su tu, poručio je Hadžibegić, koji još ne razmišlja o eventualnom ulasku u Ligu B.

– Daleko je Liga B. Imamo još tri utakmice i ne želim da pričam o tome. Dovoljno je da je svima jasno da nam je to cilj i želja, ali još nismo nigdje došli. Duže projekcije od narednih 90 minuta ne želim da dajem, rekao je selektor.

Crna Gora i Azerbejdžan igraće sjutra od 20.45.


Izvor: CdM