05-12-2022

Happy place: Duh praznika u Ivaninim vijencima

Ivana je Budvanka, mama dvije djevojčice, koja je istinsko zadovoljstvo pronašla u ručnom radu, a stoji iza instagram profila happyplace.hi, gdje ručno pravi dekorativne vijence od merino vune, koji se mogu koristiti kao aranžmani za sto ili vrata. U duhu praznika pred nama donosimo vam priču o ručnom radu i mirisu praznika među njenim prstima.



"U duhu novogodišnjih praznika i svega onoga što je pred nama svoju trenutnu inspiraciju sam pronašla u pravljenju Božićnih vijenaca i ukrasa", kazala je Ivana za portal RTV Budva.

Od materijala uglavnom koristi merino vunice u raznim bojama

"Takođe tu su i ukrasne plišane trake sa svjetlucavim detaljima i niz drugih dekorativnih ukrasa u duhu novogodišnjih praznika", kazala je ona.



Za izradu jednog vijenca potrebno je dosta strpljenja, i čak četiri do pet sati rada, dok nema pravila kada je u pitanju klijentela, pa se vijenci dopadaju svima onima koji vole neobično i drugačije.

U svijetu konzumerizma kakav je današnji, nije se lako izdvojiti kao mali posao baziran na ručnom radu, no ipak Ivana ističe da nije nemoguće.



"Teško jeste, ali vjerujem da je moguće, ako ste u onome što radite autentični i ako tome date svoj lični pečat. Jako je bitno i da volite ono čime se bavite", istakla je ona.

Rukotvorine za sada bazirane na instagram stranici happyplace.hi, ali i učešće na sajmovima neće izostati



"Primarno mjesto gde možete pogledati moje proizvode, je moj instagram profil happyplace.hi. A moje proizvodi možete pronaći i u jednoj manjoj knižari/suvenirnici u centru grada. U planu su i božićni sajmovi koji se organizuje u Delti i Mall off Montenegro", napominje Ivana.

Planovi za budućnost



"U skorijoj budućnosti planiram da razvijem svoj hobi, ovo je samo početak onoga što vam pripremam. I ako sve bude išlo po planu, planiram da otvorim i radnju", kazala je.

Kretaivnost i autentičnost preduslovi za uspjeh

"Ako ste autentični, posvećeni i volite ono što radite... Onda rezultat vašeg rada, ma šta on bio, neće izostati", istakla je Ivana.



Ona je napomenula da su utisci sugrađana na njene rukotvorine za sada pozitivne i da je to veoma raduje.

"Želim da se zahvalim Vama i portalu RTV Budva, što ste mi omogućili da se afirmišem na ovaj način i predstavim čitaocima vašeg medija", zaključila je Ivana.



Link koji vodi do Ivanine stranice

D.P.