12-08-2020

Harfistkinja i profesorica harfe Milica Kankaraš dala podršku platformi "Crno na bijelo"

Prva diplomirana harfistkinja i profesorica harfe Milica Kankaraš podržala je danas koaliciju "Crno na bijelo" okupljenu oko istoimene platforme. Kako je navela, u platformi je prepoznala polaznu tačku od koje se konačno može početi raditi na projektima za opšte dobro.



"Želim da živim u zemlji koja će svakom čovjeku pružiti jednake mogućnosti za razvoj. Dosadašnja vlast i takozvana vječita opozicija su manipulišući vjerskim i patriotskim osjećanjima stvorili razdor među ljudima, osiromašili ih i devastirali prirodu da bi se jedna privilegovana manjina materijalno obogatila. Zahvaljujući toj manjini koja može gotovo sve i svakoga da kupi, naš pravosudni sistem je potpuno razoren. Postalo je normalno da sud štiti one poslodavce koji vrše mobing nad zaposlenima. Već godinama je praksa da se ne pronađu kriminalci i da niko ne odgovara za korupciju iako je cjelokupna javnost upoznata sa aferama Koverat, Snimak i drugima... U ovoj zemlji je nažalost normalno i da jedna profesorica umjesto nagrade za organizaciju jedne od najznačajnijih manifestacija za mlade, Filozofske olimpijade, bude ignorisana od strane nadležnih, iako gotovo mjesec dana štrajkuje glađu", navodi se u riječima podrške Kankaraševe platformi "Crno na Bijelo".

Kako je kazala, zbog svega navedenog i još mnogih drugih stvari, postalo je sramota izjasniti se kao Crnogorka/Crnogorac:

"Ova i ovakva Crna Gora, koja na svakom koraku krši ljudska prava zarad nečijeg profita, nije i ne može biti nasljednik one zemlje heroja koji su svoje živote dali u borbi protiv fašizma. Sramota me je pred mojim precima šta se danas naziva Crnom Gorom."

Kankaraševa je još istakla da njenu generaciju čeka dugi niz godina posvećenih oporavku Crne Gore:

"Pred nama je oporavak od razornih posljedica neoliberalnog kapitalizma i koronavirusa koji se potpuno otrgao kontroli zbog nesposobnosti dosadašnjih partijskih kadrova. Neću bježati od te odgovornosti iako će biti potrebne velike lične žrtve", kazala je ona.