25-12-2020

HG "Budvanska rivijera" dobila nagradu za uspješno poslovanje

Nagradu Privredne komore (PKCG) za uspješno poslovanje u prošloj godini dodijeljene su Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera i Mesnoj industriji „Goranović“.


Foto: HG Budvanska rivijera

Kompaniji Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) dodijeljena je nagrada za društvenu odgovornost, M:tel-u za inovativnost, a za unapređenje menadžmenta predsjedniku Odbora direktora kompanije Voli Trade, Draganu Bokanu.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, kazao je da se dodjelom godišnjih nagrada afirmišu kompanije koje primjenom novih tehnologija, uvođenjem savremenih modela upravljanja i realizacijom koncepta društvene odgovornosti promovišu najviše standarde poslovanja u Crnoj Gori.

„To je i prilika da se oda počast utemeljivačima ove institucije, koji su se 1928. godine, uprkos teškim političkim i ekonomskim prilikama okupili, kako bi na organizovan način promovisali i štitili interese nacionalne privrede“, naveo je Golubović.

On je, kako je saopšteno iz PKCG, rekao da iskazuje poštovanje svima koji su učestvovali u radu Komore, vodili je i usmjeravali da postane ono što je danas: moderna poslovna asocijacija sa prepoznatljivim ugledom u domaćoj i međunarodnoj zajednici, kojoj privreda vjeruje.

On je apostrofirao da je godinu na izmaku obilježila teška zdravstena kriza usljed pandemije koronavirusa, sa nesagledivim posljedicama za ekonomiju, na globalnom, i nacionalnom nivou.

„Crna Gora se suočila sa ovim problemom uz visok stepen odgovornosti, uz visok nivo iskazane solidarnosti i društvene odgovornosti privrednika, koji su bili nesebična podrška Nacionalnom koordinacionom tijelu i zdravstvenim ustanovama“, rekao je Golubović.

Od početka pandemije, Komora je, kako je dodao, svakodnevno komunicirala sa privrednicima da bi na što objektivniji način formulisala predloge Vladi za mjere pomoći.

Odluku o laureatima donio je Odbor za dodjelu nagrada PKCG, na elektronskoj sjednici, a na osnovu konkursa koji je bio otvoren do 16. marta 2020. godine.

Odborom je predsjedavao Slavoljub Popadić, a članovi su bili Milan Lakićević, Miomir M. Mugoša, Vojin Žugić, Katarina Kažanegra, Milorad Katnić i Danilo Gvozdenović.



Izvor: Mina business