12-10-2021

HG Budvanska rivijera: Jovanić nastavlja praksu da kao predsjednik suda bude akter skandaloznih odluka

Iz HG Budvanska rivijera saopšteno je da ih je Privredni sud rješenjem obavijestio da je prihvaćen prigovor izvršnog dužnika Euromix-Trade DOO Podgorica, kojim je omogućen parnični postupak između hotelske grupe i pomenutog preduzeća. Oni su podsjetili da je javni izvršitelj prethodno prihvatio predlog Budvanske rivijere za izvršenje i naplatu 350.000 eura, a odluku suda ocjenili kao skandaloznu.


Foto: Arhiva

"Poznat po svojim brojnim kontroverznim odlukama u prethodnom periodu, gospodin Blažo Jovanić nastavlja praksu da kao predsjednik Privrednog suda Crne Gore i dalje bude akter skandaloznih odluka ovog suda. Koji su motivi Jovanića da, izvršenje, koje je i po nalazu Vijeća sudija donijeto na osnovu vjerodostojne isprave, ospori i omogući suprotnoj strani odugovlačenje u parničnom postupku, ostavljamo da javnost procijeni ali su za nas svakako još jedan pokazatelj njegovih neosnovanih aktivnosti direktno usmjerenih protiv interesa našeg privrednog društva", kazali su iz Budvanske rivijere.

Prema njihovim riječima, ovakva odluka suda osim što je nezakonita ujedno je, kako kažu, veoma opasna za pravni sistem. Kazali su da isti postupajući sudija Jovanić u svojoj odluci konstatuje da je mjenica podnijeta u skladu sa odredbom člana 38 stav 3 Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, uslijed čega odbija argumentaciju izvršnog dužnika. U vezi sa tim, u hotelskoj grupi smatraju da je nejasno šta treba raspraviti u parničnom postupku ako je mjenica zakonita, osim ukoliko je posredi lični interes da se prolongira postupak na štetu HG „Budvanske rivijera“.

"Nadamo se da će ovakvi i slični skandalozni postupci gospodina Jovanića, čiji su motivi daleko od pravde, pravičnosti, efikasne i blagovremene pravne zaštite, uskoro biti predmet preispitivanje njegovih odluka i utvrđivanja odgovornosti", zaključuje se u saopštenju.