23-07-2021

Hitna pomoć na terenu sa dvije ekipe, redoslijed intervencija prema prioritetu

Tokom ljetnjih mjeseci u Hitnoj pomoći je znatno uvećan obim posla. Građani i turisti se javljaju sa sličnim simptomima, a veliki je broj intervencija i na terenu. Na raspolaganju su dvije ekipe u dvije smjene, pa se apeluje na strpljenje svih građana.

Hitna pomoć na terenu sa dvije ekipe, redoslijed intervencija prema prioritetu | Radio Televizija Budva

Sa povećanjem broja turista, povećao se i broj intervencija na terenu, kojih u 24h bude i trocifren broj.

"Obim posla se povećao, na raspolaganju su dvije ekipe, a u slučaju potrebe može biti angažovana još jedna ekipa", kazao je dr Jovan Milović.

Osim u Budvi u Domu zdravlja u Petrovcu postoji dežurna ekipa koja je na raspolaganju gostima i mještanima 24h dnevno.

"Ponovo imamo ambulantu i dežurstvo ekipa hitne pomoći, tako da je građanima hitna medicinska pomoć na raspolaganju 24h dnevno u ambulanti u Petrovcu", kazao je.

Ukoliko dobiju više poziva istovremeno redoslijed intervencija se određuje prema prioritetu, navodi sagovornik.

"Rad u hitno medicinskoj pomoći je koordinisan, u slučaju ako su ekipe zauzete, radi se po prioritetu i ekipa se odma usmjerava ka pgdje je najpotrebnija", istakao je.

Dr Milović naveo je da su dešavanja trenutno uobičajena za ljetnji period.

"Uobičajena je simptomatologija karakteristična za ljeto, tu su kolapsi, saobraćajne nezgode, povrede, situacija se uklapa sa onim što donose ljeto i turistička sezona", kazao je.

Zbog opterećenosti zaposlenih u Hitnoj pomoći dr Milović apeluje na građane da imaju strpljenja i da će svi biti pregledani u skladu sa hitnošću situacije.