22-04-2016

HoReCa i Viber - partnerstvo za uspjeh

“Viber nije samo način komunikacije, to je kompleksna platforma, brza, sigurna, jednostavna i besplatna, izuzetno povoljna za korišćenje u turističkom sektoru” - istakao je Atanas Rajkov, direktor Viber-a za Centralnu i istočnu Evropu, na prezentaciji o inovativnoj primjeni Vibera u savremenoj HoReCa (hotelijerstvo, restoraterstvo i caffe-bar sektor) industriji, koja je održana danas u hotelu “Budva” u Budvi, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

HoReCa i Viber - partnerstvo za uspjeh | Radio Televizija Budva

U okviru prezentacije, kojoj je prisustvovao veliki broj predstavnika turističke privrede grada, istaknut je podatak da Viber ima 716 miliona korisnika u svijetu, od čega 32 miliona u Centralnoj i Istočnoj Evropi, ali i da ga u Crnoj Gori koristi čak 89% stanovništva.

Sa aspekta turizma od najvećeg značaja su dvije grupe kojima se Viber obraća ili koje ga koriste: strani turisti i biznis posjetioci i lokalno stanovništvo i turisti iz same destinacije.

Viber pored svakodnevne komunikacije pruža mogućnost i otkrivanja destinacije, popularnih mjesta (hotela, restorana, kafea, diskoteka, plaža...) i besplatnu promociju istih.

Jedan od dobrih primjera komunikacije sa velikim brojem korisnika, ali i isticanja najboljih atrakcija destinacije, prema riječima direktora Viber-a za Centralnu i Istočnu Evropu jeste Public chat Full.Feel.Budva koji već ima 3.500 pratilaca i stalno raste. Turistička organizacija opštine Budva je izradom Viber stikera na lokalnom jeziku učinila još jedan korak naprijed u globalnoj promociji svoje destinacije – istakao je Rajkov.

Prezentaciji pod nazivom “HoReCa i Viber – Partnerstvo za uspjeh”, prisustvovala je i Petja Kamburova, projekt koordinator za Centralnu i Istočnu Evropu.