31-10-2020

Hotelijeri: Potrebna jasna strategija za povratak na tržište

Masovnom upotrebom vakcine ambijent i pristup putovanju će se promijeniti, ocijenili su hotelijeri i dodali da će biti potrebna jasna strategija kako se vratiti na tržište i dostići poziciju prije pandemije.


Ilustracija, Foto: Unsplash

Pobjedini sagovornici su rekli da većina zemalja i avio-kompanija već uvodi brže testove, koji sa velikom preciznošću detektuju infekciju, tako da će naredna sezona biti dobra. Oni su naveli i da je teško predvidjeti razmjere štete od pandemije.

Prema riječima direktora Karisme za Istočnu Evropu, Nemanje Kostića, svi kapaciteti u svim industrijama su na minimumu aktivnosti.

"Neće biti dovoljna samo vakcina ili da virus prosto nestane, da bismo se oporavili. Moraćemo mnogo toga preduzmemo da bismo vratili poziciju prije pandemije, a onda i ubrzali razvoj koji bi nam omogućio diversifikovanu ponudu i kvalitetnije pozicioniranje", rekao je Kostić.

Karisma u svom portfoliju hotela pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji.

"Posljedice su značajno smanjenje broja radnih mjesta i nelikvidnost kompanija. Dugoročno je, međutim, najpogubnija obustava ulaganja u nove projekte", kazao je Kostić i dodao da vjeruje da će se rast osjetiti već sa masovnom upotrebom vakcine, što se najavljuje za početak drugog kvartala naredne godine.

On je ocijenio da će, ipak, za potpuni oporavak industrije, a posebno u regionu i Crnoj Gori, biće potrebno daleko više od vakcine. Prije svega, jasna strategija kako se vratiti na tržište i dostići poziciju prije pandemije.

"Iz mog ugla će to biti najveći izazov. Sve destinacije će biti vrlo agresivne u djelovanju, ne bi li animirale avio-kompanije da postave što veći broj aviona i letova i mi moramo biti spremni za to", kazao je Kostić.

On je podsjetio da region ni prije pandemije nije dostigao kompetitivnost u poređenju sa Grčkom, Italijom, Španijom ili Turskom.

"Mi smo mlada destinacija i potrebno nam je daleko bolje pozicioniranje. Crna Gora se u jednom segmentu, a to je luxury, prilično dobro pozicionirala, ali nijesmo dovoljno odmakli i nijesmo prepoznati kao destinacija atraktivna za turoperatere", rekao je Kostić.

I hotelska grupa Casa del Mare, koju čini šest malih hotela u Boki Kotorskoj, zvog pandemije trpi velike gubitke. Kako je Pobjedi kazao vlasnik te grupe Nikola Milić, neizvjesna je i naredna sezona, ali se nadaju oporavku. Vrijeme kada nije bilo gostiju iskoristili su da unaprijede usluge.

"Naš hotelski lanac živi od stranih gostiju i prirodno je da, usljed zatvaranja granica i pandemije, ovi gosti nijesu mogli doći do nas", kazao je Milić.

On je naveo da čine sve da ove godine i uz dodatne inicijative podignu vrijednost brenda na drugi način.

"Sve će umnogome zavisiti od faktora koji su van naše moći – razvoja epidemiološke situacije kod nas i u svijetu, eventualnog razvoja vakcine i slično", rekao je Milić.

On je dodao da žele da budu optimistični da će stvari da se vrate u normalu u što kraćem roku i zbog toga će se truditi da rade punim kapacitetima i ove zime kako bi održali visoke standarde usluge, dalje unaprijedili procedure i ojačali firmu za neke nove poslovne poduhvate u hotelskoj industriji.

Vlasnik Carina, Čedo Popović kazao je Pobjedi da je, od tri njihova hotela, samo Park radio 20-ak dana i da više turizam ne zavisi samo od sebe, te da se nada da će se vakcina naći do kraja godine i putovanja vratiti u normalne tokove.

"Vjerovatno će narod morati da nauči da živi sa virusom. Neće stati život. Ne znam, imamo nekih obećanja i interesovanja za narednu godinu, ali sve zavisi od situacije. Imamo rezervacije i ugovore uz garancije, ali sve je to labilno, ako bude potrajao haos", kazao je Popović.

On smatra da može, ako se nađe vakcina, doći do brzog oporavka, a da se nivo iz ranijih godina vjerovatno neće dostići odmah.

Popović je dodao da se svakih desetak godina dešava neka problematika u vezi sa turizmom, ali nikad ovakvih razmjera.

"Ipak, očekujem da naredna sezona bude dosta dobra. Vratiće nam se isti gosti – Francuzi, Njemci, pri čemu sada poslujemo pod brendom Iberostara", zaključio je Popović.


(MINA Business)