17-09-2021

I ove godine bez Dana Širuna

Pučka fešta sa najdužom tradicijom održavanja u Budvi, Dan širuna ove godine neće biti organizovana zbog aktuelne epidemiološke situacije, potvrdio je za naš portal Tihomir Fabris predsjednik KSR Širun.

I ove godine bez Dana Širuna | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Fešta Dan Širuna se svake godine tradicionalno održava krajem prve sedmice oktobra čime se obilježava završetak ljetnje turističke sezone. Međutim, zbog epidemije korona virusa drugu godinu za redom ova, građanima i turistima omiljenja manifestacija neće biti održana.

"Ne znamo kakve će mjere stupiti na snagu početkom oktobra, hoće li se pogoršati stanje, zatim veliki je trošak ulagati u nešto što je neizvjesno, a i nemoguće je kontrolisati toliku masu ljudi koja bi došla na feštu. Zbog svega toga na sastanku sa predstavnicima Turističke organizacije Budve donijeli smo zajedničku odluku da ove godine ne organizujemo Dan Širuna", kazao je Fabris.

Ovaj datum će ipak biti simbolično obilježen zajedničkim druženjem članova KSR Širun iz Budve u njihovim prostorijama, zgradi Lučke kapetanije u Starom gradu.

Podsjetimo da je 2019. godine u Budvi uspješno održana 54. manifestacija Dan Širuna.

J.M.