01-09-2021

Ideje za doručak u krevetu

Doručak u krevetu zvuči kao fantastična ideja, zar ne? Minuti bez stresa uz novine i šoljicu kafe. Donosimo par ideja koje bi mogli isprobati sami ili ih pripremiti za nekog drugog. Treba vam samo pladanj na koji ćete sve složiti, a ako ste raspoloženi za jednu seriju fotografija dodajte koji cvjetić.

Ideje za doručak u krevetu | Radio Televizija Budva

Foto: @tezzamb

AMERIČKE PALAČINKE

Smjesa se radi na jednak način samo uz dodatak praška za pecivo kako bi bile prozračne i kada ih pečete ne razlijevate smjesu po cijeloj tavi. Amerikanci ih klasično jedu s javorovim sirupom i zapravo najbolje funkcišu ako ih prelijete umakom.

FRANCUSKI TOST

Francuski tost u svojoj je suštini zapravo pohovani hleb na kakvog smo navikli još u djetinjstvu, no pažljiva nadogradnja drugim sastojcima čini ga puno dekadentnijim odabirom za doručak od uobičajenih parčadi suvog hleba umočenog u smjesu jaja i mlijeka. Ali u svakom je slučaju odličan način da iskoristite stari hleb. Zimi možete umjesto šumskog voća koristiti pekmez od jabuka, banane i čokoladu, maslac od kikirikija i pekmez od jagoda.

KROASAN SENDVIČ

Sendviči pripremljeni sa kroasanom imaju posebno dobar ukus. Vjerojatno je to zbog slatkoće tijesta koja se odlično slaže sa slanim sastojcima. Maslac, sir i šunka već će zadovoljiti svačiji ukus, ali ekstra dekadenciju dodaju jaje (poširano, pečeno ili kuvano) i avokado. Poput običnog sendviča sve složite između dvije polovine kupljenog kroasana i spremno zagrizite!


Ako baš sve ideje propadnu, naprosto pronađite što god imate, servirajte na pladnju u krevetu i uživajte.

Izvor: journal.hr