12-01-2023

IJZ: Registrovano 75 novih slučajeva infekcije, pet iz Budve

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 75 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

IJZ: Registrovano 75 novih slučajeva infekcije, pet iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.074 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 25, Nikšića 21, Bara i Pljevalja po šest, Budve pet, Berana, Bijelog Polja, Kotora, Plužina i Tivta po dva, i po jedan iz Andrijevice i Rožaja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,98 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.793.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 55 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 493.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 285.397.

U Podgorici je aktivan 201 slučaj koronavirusa, u Nikšiću 103, Budvi 30, Baru 27, Herceg Novom i Pljevljima po 20, Tivtu 15, u Danilovgradu i Kotoru po 14.

Na Cetinju je aktivno deset slučajeva koronavirusa, u Beranama sedam, Bijelom Polju šest, Andrijevici pet, u Ulcinju i na Žabljaku po četiri, u Plužinama, Mojkovcu i Rožajama po tri, Plavu dva i u Kolašinu i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Petnjici i Šavniku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.