01-06-2019

Ilija Tadić ostvario normu za Svjetsko prvenstvo

Parallimpijac Ilija Tadić je na mitingu Svjetske serije u italijanskom Linjanu u kvalifikacijama isplivao normu za Svjetsko prvenstvo u trci na 50 metara slobodnim stilom sa najboljim rezultatom sezone 27,07 sekundi.

Ilija Tadić ostvario normu za Svjetsko prvenstvo | Radio Televizija Budva

Tadić se kao kao osmi plasirao u finale koje je na programu večeras. U trci na 50 metara je nastupilo preko 200 plivača. Ilija će se naravno boriti za medalju, ali od medalje, mnogo važnije je da je ostvario primarni cilj, a to je norma za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Londonu od 9. do 16. septembra.

“Jako sam zadovoljan. Ispunio sam prvi cilj i izborio nastup na Svetskom prvenstvu. Zna se sledeći korak, u pitanju je napad na normu za Paraolimpijske igre u Japanu. Moraću da isplivam 26,75 sekundi. Prva prilika da stignemo do drugih uzastopnih Paraolimpijskih igara je finale koje sledi”, naglasio je Ilija Tadić.

Ilija Tadić je jako blizu ostvarenja cilja, a to je drugo uzastopno učešće na Paraolimpijskim igrama. Saradnja sa trenerom Danijelom Đikanović Franetom se pokazala kao pravi potez. Pomenuti tandem napreduje iz dana u dan.

Ilija je doplivao do Londona i Svjetskog prvenstva, sada slijedi još jedan korak, a to je plasman na Paraolimpijske igre u Japanu,


Izvor: Sport klub