14-06-2023

Internacionalna televizija ARTE TV snima destinacijsku reportažu o primorju Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) podržala je boravak predstavnika internacionalne televizije ARTE TV, koji će snimati destinacijsku reportažu o primorju Crne Gore.


Foto: NTO

Predstavnici TV ekipe, na čelu sa producentkinjom Mirjanom Momirović, u periodu od 07. do 17. juna tekuće godine borave u našoj zemlji. Tokom boravka u destinaciji, rade na snimanju reportaže o prirodnim i kulturnim bogatstvima primorja Crne Gore. Reportaža će se emitovati kao posebna epizoda u sklopu serijala o Jadranskom moru.

“Do sada smo već snimali monitoring delfina koji sprovode članovi Udruženja za istraživanje morskih sisara – DMAD u Bokokotorskom zalivu i pripremu jedriličarke Jane Radan za Porto Novi – regatu na kojoj je u međuvremenu i osvojila prvo mjesto”, kazala je Momirović.



Prema njenim riječima, želja im je bila da kamerom zabilježe što više prirodnih ljepota duž obale, kojima je, kako ona ističe, Crna Gora više nego bogata.

“Ovo je moj treći film koji snimam na crnogorskom primorju i svaki put ostajem bez daha pred slikom tih visokih planina koje se tako reći izdižu iz samog mora. Pred nama stoji još snimanja u Ulcinju i okolini čemu se izuzetno radujem, jer tu do sada nisam nikada snimala”, poručila je Momirović.



Snimatelj Reiner Bauer, kazao je da je prvi put u posjeti Crnoj Gori, a posebno ga impresionirao taj nevjerovatni spoj planina i mora.

“Prvi put sam u Crnoj Gori i mogu je opisati kao pravu destinaciju za odmor. Oduševljen sam čudesnim pogledom na Bokokotorski zaliv iznad kojeg se uzdižu planine. Takođe, pejzaž u svim djelovima Boke Kotorske je zaista zapanjujući. A ono što je i uljepšalo naš boravak jeste što smo upoznali veoma zanimljive ljude tokom snimanja”, istakao je Bauer.

Reportaža će imati destinacijski karakter i baviće se promocijom crnogorskog primorja kroz interesantne priče protagonista, ljudi koji žive na pjeni od mora i bave se tradicionalnim poslovima.
Emitovanje emisije o primorju Crne Gore planirana je za april 2024. godine. Procjenjuje se da će premijeru emisije odgledati oko 500.000 gledalaca na njemačkom govornom području, dok će oko 10 miliona gledalaca ispratiti emisiju širom Evrope u repriznim prikazivanjima.

Svoju podršku u organizaciji ove posjete dale su i lokalne turističke organizacije primorja Crne Gore.