30-06-2016

Ivančević Popoviću: Budva je u dubokoj moralnoj, političkoj i ekonomskoj krizi

Nosilac liste Cdu i građani: Volimo Budvu!" Dragan Purko Ivančević poslao je otvoreno pismo predsjedniku opštine Budva Srđi Popoviću.

Ivančević Popoviću: Budva je u dubokoj moralnoj, političkoj i ekonomskoj krizi | Radio Televizija Budva

"Poštovani predsjedniče Popoviću, poslije Vašeg posljednjeg nastupa, u kojem ste, na moju žalost i razočaranje, nastupali kao predstavnik vladajuće partije, a ne kao predsjednik Opštine, osjetio sam potrebu i obavezu da Vam se javno obratim i podsjetim i upozorim na nekoliko jasnih i nespornih činjenica. 

Prvo, sa nevjericom slušam Vaša objašnjenja i opise aktuelnog stanja u Budvi. Ne mogu se oteti utisku da Vi govorite o našem gradu kao da živite u nekom paralelnom univerzumu, đe postoji crnogorski grad Budva u kojoj je sve sređeno, čisto, uredno i organizovano.

Nevjerovatno je to što javno govorite, s obzirom na upravo tragičnu stvarnost u našem gradu i našoj opštini u cjelini. Budva je u dubokoj moralnoj, političkoj i ekonomskoj krizi. Vama se, očigledno, pričinjava jedna uređena i uzorna turistička destinacija, u kojoj teče med i mlijeko, sve je sređeno, regularno i za primjer. Takvo sljepilo ili Vaša spremnost da se pretvarate da ne vidite ono što svi vide je upravo fascinantna! 

Drugo, pošto je Budva na najnižim granama koje možemo zamisliti, smatram da je neophodno da Vas javno podsjetim i upozorim da je došlo vrijeme da se stvari konačno mijenjaju. Za početak, pošto to ne zahtijeva neka posebna finansijska sredstva i napore, neophodno je protjerati i ukinuti ovo zastiđe od vašarišta, trotoarskog turizma i tezgi duž naše rivijere. Ako to Vi ne želite, ne smijete ili ne umijete - ima nas kojima to basta, pa ćemo to uraditi odmah poslije oktobarskih izbora. Obavezujemo se da je ovo posljednja sezona kada Budva dočekuje domaće i inostrane goste sa ponudom i sadržajima koji priliče nekom olinjalom putujućem cirkusu, a ne crnogorskoj metropoli turizma. 

Treće, Budva zaslužuje i prijeko joj je potrebna lokalna uprava koja će da se uhvati u koštac sa pravim gorućim problemima, a ne da priča propagandne bajke o izmišljenoj stvarnosti i o slavi i ljepoti. Ne treba nam slavljeničko otvaranje Akva-parka i Budvanske recepcije, da bi sjutradan bili zatvoreni. Budva je pretvorena u jedno veliko nesređeno prenatrpano selo.

Budva je, zapravo, postala najveće Potemkinovo selo u Crnoj Gori, jedan lažni iskontruisani utisak i priča o nečemu čega, nažalost, odavno nema. 

Na kraju, četvrto, Vaše obraćanje javnosti pokazuje da vladajuće strukture niti znaju, niti umiju da povedu bilo kakvu konkretnu i djelotvornu akciju koja bi započela proces sanacije i obnove naše opštine i njenih nesumnjivih potencijala. Gubite vrijeme na jeftinu političku propagandu, dok Budva i dalje propada. 

Svemu tome ćemo stati na kraj poslije izbora. Dosta je bilo destrukcije, nedostatka znanja i neimanja spremnosti da se pomogne Budvi i svim njenim građanima. 

Pošto to ne smijete, ne umijete i ne možete, ima nas koji se neće ustezati da to učine. Budva je naš grad, koji želimo da očuvamo i obnovimo. 

Naša misija je da spasimo Budvu, da je obnovimo, unaprijedimo i očuvamo njene ljepote i potencijale. Da bi to učinili, moramo spoznati i javno iznijeti pravo stanje stvari, problema i šansi u našem gradu i u našoj opštini. Vi to ne umijete ili ne smijete da učinite.

Zato je moje javno obraćanje Vama samo jedan iskreni pokušaj da i lično doprinesem oporavku našeg grada.

Volimo Budvu! Ona to zaslužuje, jer je svim njenim dobronamjernim građanima u životnom interesu da se Budva obnovi i da joj se vrati ugled i respekt koji je nekada imala", navodi se u otvorenom pismu nosioca liste "Cdu i građani: Volimo Budvu" Dragana Purka Ivančevića predsjedniku opštine Budva, dr Srđi Popoviću.