04-01-2021

Ivančević vjeruje u oporavak turizma: Ova sezona bi mogla da bude na nivou 60% one iz 2019.

Ljetnja turistička sezona mogla bi biti na nivou od 60 odsto prometa iz 2019. godine, saopštio je turistički radnik Dragan Ivančević.


Foto: Dan

“Ako bi ova vlast napravila neke poteze koji idu u korist turističkih poslenika, mislim da bi moglo nešto da se uradi, makar 60 odsto prometa od sezone iz 2019”, rekao je Ivančević u Jutarnjem programu TVCG.

On je kazao da već postoje dobre najave za ljetnju turističku sezonu.

Ivančević je ocijenio da je, s druge strane, ovogodišnja zimska sezona već osuđena na propast.

“Bojim se da je i ova zimska sezona, kao i prethodna ljetnja, osuđena na krah”, kazao je Ivančević, prenosi portal RTCG.

On je kritikovao mjere koje je nova Vlada donijela, a koje se odnose na zabrane tokom novogodišnjih i božićnjih praznika.

Mjere koje je nova Vlada donijela, kako je naveo, ne korenspondiraju sa potrebama turizma, kao ni činjenica da u Crnoj Gori ne postoji resor, ni služba u Vladi, koja se bavi turizmom.

Ivančević je rekao da se nada da će vakcinacija dovesti do toga da se može računati na bolje rezultate u glavnoj ljetnjoj sezoni i postsezoni.

“Ove godine imamo dosta dobre najave za sezonu, predsezona se sada ubrzano otkazuje, a rezervacije se prebukiraju za septembar i oktobar”, zaključio je Ivančević.

Izvor: Mina business