18-08-2020

Ivanović: DPS ni ovog puta neće prezati od zloupotreba i mahinacija

Potpredsjednik SNP CG Dragan Ivanović i član Državne izborne komisije ispred SNP-a Milisav Ćorić danas su, u ime koalicije „Za budućnost Crne Gore“, razgovarali sa političkim analitičarem ODIHR-a Rašadom Širinovim. Tema sastanka odnosila se na trenutnu političku situaciju, kao i na predstojeće parlamentarne izbore.


Ivanović je sagovorniku ukazao na probleme sa kojima se koalicija suočava u predizbornoj kampanji, na brojne nelogičnosti u biračkom spisku, na desetine hiljada fantoma koji se nalaze u njemu i godinama unazad donose izborne pobjede DPS-u, kao
i na nejasan broj lica koja imaju državaljanstvo Crne Gore, pa time i pravo glasa na izborima.

Takođe, podsjetio je da je vlast izmijenila određene zakonske akte kako bi se omogućila isplata socijalnih davanja i tokom trajanja predizborne kampanje, što budi sumnje u kupovinu glasova i kršenje zakona.

Potpredsjednik SNP CG je ukazao da DPS koristi institucionalnu prednost, kao i u svim ranijim izbornim procesima, te da smo svakog dana svjedoci kako funkcioneri vlasti, zloupotrebljavajući sredstva građana, predstavljaju svoje navodne rezultate i uspjehe.

Takva praksa mora da prestane i svi učesnici u izbornom procesu moraju imati jednake šanse. Ivanović je naglasio da DPS ni ovog puta neće prezati od zloupotreba i mahinacija, kako bi na svaki način osigurao izbornu pobjedu. Izuzetno je važno da međunarodni
posmatrači dođu u Crnu Goru i da se omogući nepristrasno i objektivno nadgledanje izbora, kako bi se svim učesnicima u izbornoj trci garantovao jednak tretman.

Milisav Ćorić je sagovornika upoznao za neregularnostima u biračkom spisku i specifičnoj pojavi upisa velikog broja novih birača, što nije karakteristično za ukupan broj stanovnika Crne Gore.