11-06-2018

Ivanović: Vrijeme je da se riješi kriza budvanske vlasti

Predsjednica Odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva Anđela Ivanović izjavila je danas da kriza budvanske vlasti predugo traje i da je vrijeme da se iz krize izađe.

Ivanović: Vrijeme je da se riješi kriza budvanske vlasti | Radio Televizija Budva

"Očigledno je da je budvanska vlast ostala bez ikakvog legitimiteta, jer ne može da obezbijedi većinu za održavanje sjednica skupštine opštine. Ova vlast bi se i mnogo ranije suočila sa istim ovim problemom da nije bilo podrške nas iz Crnogorske za šta smo kao zahvalnicu "srdačno“ dobili uvrede tipa da smo udbaši, korumpirani sateliti i slično“, rekla je Ivanović.

Ona je dodala da zanemarujući sve izrečeno do sad, a što predstavnici Crnogorske nijesu zaslužili, u Crnogorskoj smatraju da radi najboljeg interesa građana Budve predstojeće ljeto treba da bude radno.

"Treba donijeti sve odluke kako bi se spriječilo usporavanje građana Budve u ostvarivanju njihovih prava. Logično je da se odbornicima moraju dostaviti i izvještaji o radu kako predsjednika budvanske opštine, tako i izvještaji o učincima u svim javnim preduzećima kojima od svog konstiuisanja upravljaju predstavnici nove vlasti “, kaže Anđela Ivanović.

Ona je saopštila i šta je stav Crnogorske povodom toga koje su opcije pred budvanskim odbornicima u postojećoj krizi.

"Za nas u Crnogorskoj je neprihvatljivo uvođenje prinudne uprave. Smatram da među budvanskim odbornicima u svim političkim strankama ima dovoljno odgovornih ljudi koji mogu ili da dovrše započete poslove koji su dobri, ili da dogovore neku novu većinu, ili da se skrati mandat budvanske skupštine i da se raspišu vanredni izbori. Za nas su ove tri opcije moguće kada govorimo o rješavanju krize budvanske vlasti. Politički egzibicionizam protiv kojeg se mi iz Crnogorske borimo, a koji je sada na djelu u budvanskoj politici, mora biti prekinut što prije", zaključila je Ivanović.