06-12-2022

Ivona Medigović posjetila Dnevni centar „Biseri“ na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Pjesnikinja i blogerka iz Petrovca Ivona Medigović na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra posjetila je JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“. Tom prilikom ona je razgovarala sa zaposlenima o položaju osoba sa invaliditetom u Budvi, a zaključak razmjene iskustava bio je da su primjene zakona važne u postizanju boljeg položaja OSI.


Foto: JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“

"O Ivoni nam je malo nezahvalno pisati jer se ona bavi pisanjem i sve što bismo rekli ne bi zvučalo dovoljno dobro kao poezija koju ona stvara. Njen intelekt, prefinjenost i blagonaklonost nas je zadivila i počastvovani smo što smo imali priliku da provedemo vrijeme zajedno i uživamo u njenom društvu. Hvala i Ivoninoj mami koja je nesebično sa nama podijelila neka životna iskustva. Mi se nadamo ponovnoj posjeti, da nam kao i ovog puta ostavite srce na dlanu", kazali su iz Dnevnog centra "Biseri".



Medigović je na svojoj oficijalnoj stranici na Fejsbuku uputila poruku povodom Međunarodnog dana, a pored ostalog zapisala je sljedeće:

"Mi naš invaliditet ne možemo mijenjati, naučimo da živimo sa njime, svako na svoj način. Ono što se može i potrebno je mijenjati jeste svijest društva. Time će se pozitivno uticati na kvalitet života osoba sa invaliditetom.

Ja se sa svojim invaliditetom dobro nosim, to što ga imam ne znači da nemam lijep život."

Kompletan tekst pročitajte na linku u nastavku: