15-11-2021

Iz državne kase Budvi 20 hiljada eura za tekuću godinu

Sada imamo bolju komunikaciju na republičkom nivou, vidjećemo koji su planovi za narednu godinu kada su u pitanju investicije . U tekućoj godini Ministarstvo poljoprivrede opredijelilo je 20 hiljada eura za sanaciju rezervoara na brdu Topliš, kazao je za naš portal Joko Popović, sekretar Sekretarijata za investicije.

Iz državne kase Budvi 20 hiljada eura za tekuću godinu | Radio Televizija Budva

"Uprava za sport i mlade takođe je imala u planu da donira sredstva za opremanje dječijeg igrališta u Bečićima, međutim desila se havarija na bazenu Jadrana u Herceg Novom, rušenje tribina tako da su oni taj budžet usmjerili na sanaciju štete. Mi smo svakako znajući prethodnu situaciju opredijelili taj iznos iz našeg budžeta i radovi će biti realizovani", kazao je Popović.

Neprihvatljivo rješenje za brzu saobraćajnicu kroz Budvu

Opština Budva dala je primjedbu na dio brze saobraćajnice koja ide ka Petrovcu , a razgovori na tu temu uskoro će biti nastavljeni, kazao je Popović.

"Mi smo kao opština Budva imali neke primjedbe na tu saobraćajnicu jer ona ide preko svih paštrovskih sela i izlazi u Petrovac, a nema niti jedno priključenje . Niko nije protiv saobraćajnica, ali treba naći najbolje rješenje , ta sela moraju imati priključak jer što će im saobraćajnica ako nemaju ni jednu mogućnost da se na nju uključe. Postoje načini da se to riješi , ili je izmjestiti sa druge strane planine, ili je povezati tuneom, ali o tome ćemo razgovarati u narednom periodu", najavio je Popović.

Budva uštedjela pola miliona eura zahvaljujući doniranoj projektnoj dokumentaciji

Budžet opštine Budva bio je ograničen prošle godine, zbog kovida i cjelokupne situacije. Postojala je sumnja da li će se u tekućoj godini realizovati investicioni planovi obzirom na sredstva od 10 milioa eura. Investitori su pokazali razumjevanje i u interesu bržeg završetka poslova masovno donirali projektne dokumentacije.

"Imamo odličnu saradnju sa investitorima koji su voljni da doniraju projekte , razumiju potrebe opštine Budva , to su opet neki zajednički interesi da se radovi ubrzaju. Znate kakave su procedure opštine, raspisivanje tendera, dobijanje izvođača, žalbe..to je jedan rok koji dugo traje, ja bih volio da je to kraće, ali takav je zakon i mi to moramo da ispoštujemo. Napominjem da imamo izvandrednu saradnju sa mnogim investitorima , koja se ogleda u činjenici da smo zahvaljujući doniranim projektima uštedjeli budžet opštine za nekih 500 hiljada eura, pošto imamo sigurno oko 15 potpisanih ugovora o donaciji projekata kao što su saobraćajnice, korita Rijeka itd.", zaključio je Popović.

J.M.