02-07-2020

Iz MZ Sveti Stefan poručili Divanoviću: Nikola ne vjerujemo ti, ništa ti nije sveto

Iz MZ Sveti Stefan uputili su saopštenje za javnost povodom dešavanja u Budvi. Kako su ocijenili, nasilna smjena rukovodstva Opštine donijela je novo nasilje nad građanima za koje smatraju da je nezabilježeno u posljednjih 70 godina na našim prostorima. Oni su takođe oštro osudili izbor Nikole Divanovića za predsjednika Opštine okarakterisavši isti kao upitan. Naglasili su da se osjećaju uniženo, povrijeđeno i zabrinuto u odnosu na svakog pojedinca i društvo u cjelini.



"Jedno nasilje rodilo je novo nasilje. Svjedoci smo krvoločnih scena, demonstracija sile nad našim mještanima kao i velikim brojem građana Budve. Sve navedeno najoštrije osuđujemo kao zajednica sa izraženim osjećajem pripadnosti i brige jednih za druge, što je nažalost izostalo sa viših državnih instanci", navodi se u saopštenju.

Oglasili su i povodom izbora Nikole Divanovića za predsjednika Opštine napominjući da su postiđeni tim činom.

"Prije par dana na vrlo upitan način izabran je novi predsjednik Opštine Nikola Divanović. Pod svakom drugom okolnošću osjećali bi zadovoljstvo što je čovjek iz naše zajednice došao na tu značajnu funkciju. Danas to nije slučaj. Postiđeni smo tim činom. Činjenicom da je u stanju da sjedne u fotelju posle svega što su njegovi rođaci,drugovi i građani doživjeli od strane policije instruisane naredbama partije kojoj pripada i koja ga na ovo mjesto postavlja. Nakon sramnih scena priređenih u njegovom rodnom gradu, spreman da je bio da se iste funkcije prihvati dodvoravajući se tiraninu, a okrenuvši leđa rođenom."

Kako su naveli iz MZ Sveti Stefan, bilo je prilike i mnogo ranije da Divanović doprinese zajednici, kao narodni poslanik u Skupštini Crne Gore. Međutim, podvlače da ni najmanjim gestom to nije učinio.

"Naprotiv, podržao je sraman Zakon o slobodi vjeroispovjesti zaboravljajući da je u našem genetskom kodu poštovanje prema crkvi i svemu što ona predstavlja. Ćuteći i ne reagujući, nijemo posmatrajući uništenje Miločerskog parka i grad hotela Sveti Stefan. Za nas sa ovih prostora ta ambijetalna cijelina predstavlja srce naše biti. Nikola,ne vjerujemo ti, ničim naše povjerenje nisi zaslužio, ništa ti nije sveto! Okrenuo si leđa najbližima stavivši se u funkciju kriminalaca maskiranih kravatama i skupim odijelima, koji za razliku od pravih kriminalaca zalažu glave svojih građana , a ne svoju”, zaključuje se u saopštenju.