13-10-2020

Izbor članova Administrativnog odbora 20. oktobra

Članovi Administrativnog odbora biće izabrani na sjednici Skupštine koja će biti održana 20. oktobra, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.


Bečić, Foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Bečić je održao juče prvi sastanak kolegijuma predsjednika Skupštine kojem su prisustvovali članovi devet poslaničkih klubova.

On je rekao da je na Kolegijumu dogovoreno da konstitutivnu sjednicu Skupštine nastave u sljedeći utorak i da tada izaberu članove Administartivnog odbora.

"Dogovorili smo se oko sastava Administrativnog odbora, tako da će mi poslanički klubovi dostaviti i kandidate koji će u ime njihovih poslaničkih klubova biti izabrani za članove", naveo je Bečić.

On je kazao da će Odbor imati 13 članova.

"Dogovoreno je da Odbor ima 13 članova, da dva kandidata delegira i predsjednik tog odbora – klub poslanika Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, da dva predloži klub poslanika Demokrate, Demos – "Mir je naša nacija"", kazao je Bečić.

On je dodao da jednog kandidata treba da predloži klub poslanika Pokreta za promjene, jednog Socijalistička narodna partija i jednog klub poslanika "Crno na bijelo".

Bečić je naveo da očekuje i predloge četiri preostala kluba poslanika, što je i dogovoreno na Kolegijumu.

"Klub poslanika Demokratske partije socijalista treba da predloži tri kandidata, klub poslanika Socijaldemokrstake partije i albanske koalicije “Jednoglasno”- jednog kandidata, klub poslanika Socijaldemokrata jednog kandidata i klub poslanika Bošnjačke stranke jednog", kazao je Bečić.

Bečić je rekao da što se tiče izbora potpredsjednika Skupštine moguće je da će se eventualno stvoriti politički preduslovi da tog dana izaberu potpredsjednika parlamenta.

"Ali su za to potrebne određene političke konsulticije i trudićemo se da to uradimo u najkraćem mogućem roku", zaključio je Bečić.